פסטה עם רוטב עגבניות: זה המרכיב שישדרג את המנה הכי קלאסית וטעימה

פסטה עם רוטב עגבניות | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג ענת לבל
פסטה עם רוטב עגבניות | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג ענת לבל

פסטה עם רוטב עגבניות ביתי, צלפים, עגבניות תמר וסוד קטן שיהפוך אותה מספגטי קלאסי למנה מענגת שרק המאמות האיטלקיות יודעות להכין

88 שיתופים | 132 צפיות

אין מנה יותר כיפית וטעימה מפסטה, במיוחד בחורף בשילוב כוס יין אדום והבן אדם שאת הכי אוהבת בעולם. השפית מיכל לוי מ-Brown שלמדה את רזי הפסטה באיטליה, במתכון לפסטה עם רוטב עגבניות קלאסי וסוד אחד קטן שישדרג את המנה.

החומרים ל- 4 מנות |  צמחוני | קל

החומרים
1 חבילה (500 גרם) לינגוויני
1/2 כוס (100 מ"ל) שמן זית
ראש שום מופרד לשיניים פרוסות דק
1 חבילה עגבניות שרי תמר חצויות
20 זיתים מגולענים
15־20 צלפים גדולים חצויים
2 פלפל צ'ילי פרוס דק
1 כוס (240 מ"ל) יין לבן יבש
צרור אורגנו
צרור פטרוזיליה קצוצה
כמה פרוסות אנשובי (לא חובה)

עוד מתכונים טעימים:
ניוקי ברוטב עגבניות עם קרעי מוצרלה
פסטה מענגת עם פטריות יער ופרמז'ן
כריך פתוח עם סלמון, חמאה וכל מה שטוב בעולם

החומרים לרוטב
2 ק"ג עגבניות תמר
1/2 כוס (100 מ"ל) שמן זית
6 שיני שום מעוכות בלחיצה עם סכין
2 פחיות עגבניות מקולפות
1 כפית סוכר
כף שטוחה מלח

אופן ההכנה

  1. 1. מכינים את הלינגוויני לפי הוראת היצרן. שומרים את מי הבישול.

2. מחממים מחבת על אש גדולה ומוסיפים שמן זית ושום. מוסיפים עגבניות, זיתים וצלפים ומערבבים. מוסיפים כוס ממי הבישול, 1/2 כוס מהיין, רוטב עגבניות, צ'ילי ואורגנו ומערבבים. מוסיפים את הפסטה ואת יתרת היין ומבשלים עד שהרוטב מסמיך ואחיד. מכבים את האש ומוסיפים פטרוזיליה. אם רוצים לשדרג את המנה מומלץ להוסיף כמה פרוסות אנשובי מעל.

אופן הכנת הרוטב
1. חורצים איקס בכל עגבנייה ובעזרת סכין קטנה וחדה (טורנה) מוציאים את העוקץ.  מרתיחים מים בסיר וחולטים את העגבניות כדקה. מעבירים לקערה עם מים קרים.  מקלפים וחוצים.
2. מחממים סיר על אש גדולה. כשהסיר חם מאוד מוסיפים שמן זית ומטגנים שום עד שהוא מזהיב. מוסיפים 1 ק"ג מהעגבניות החלוטות ומבשלים כ־2 דקות. מוסיפים עגבניות מקולפות, מערבבים ומבשלים 5־7 דקות עד שהרוטב אחיד וסמיך. מוסיפים סוכר ומלח, מערבבים וטוחנים.

פסטה עם רוטב עגבניות | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל
פסטה עם רוטב עגבניות | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל