שקשוקה חצילים של מסעדת דלאל

שקשוקה חצילים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: תמי סגל
שקשוקה חצילים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: תמי סגל

בטוחות שאין מה לחדש בשקשוקה? זה רק בגלל שעוד לא טעמתן את המתכון הנהדר של השף גולן גורפינקל לשקשוקה עם חצילים, תרד והרבה לימון כבוש

88 שיתופים | 132 צפיות

 

שילוב של דברים טובים: ליבות חצילים עדינות, תרד רענן וביצים, הכול במחבת אחת. כל מה שצריך כאן היא כיכר נדיבה של חלה בשביל לנגב את הרוטב.

עוד מתכונים לבראנץ' קליל מבית קפה דלאל החדש בתל אביב:
בייגל סלמון עם גבינת בורסאן, גרבדלקס וביצים חצי קשות
סלט ניסואז דלאל סטייל
קרואסון עם כתף בקר, גבינת גאודה, ביצים עלומות והולנדז הדרים
סלט הדרים עם תמרים, וודקה וצ'ילי

 

החומרים ל-4 מנות |  קל |  צמחוני

2 חצילי בלדי
מעט מיץ לימון
3 כוסות דחוסות של תרד טורקי או ניו זילנדי
4 עגבניות קלופות, קצוצות, ללא הליבה שלהן (הסירו את החלק הירוק הפנימי בעזרת סכין קטנה)
2 שיני שום כתוש
פלפל צ׳ילי יבש או טרי
4 כפות שמן זית
4 כפיות פפריקה מרוקאית מתוקה (טחונה בשמן)
1 כף לימון כבוש קצוץ
מלח
פלפל
8 ביצים

להגשה

8 כפות יוגורט עיזים
חלה טרייה

אופן ההכנה

1. קולים את החצילים על אש גלויה עד שקליפתם הופכת שחורה וקריספית. נזהרים לא לפצוע את הקליפה.

2. מסירים את החצילים מן האש וחותכים את החלק העליון ואת הרבע התחתון של כל חציל, מגלים את לב החציל (החלק הלבן) ומסירים את הקליפה.

3. מטפטפים על ליבת החציל מעט מיץ לימון.

4. מחממים במחבת את שמן הזית ומוסיפים את העגבניות הקצוצות, השום, הפפריקה המתוקה והצ'ילי. מטגנים בעדינות במשך כחמש דקות.

5. מזיזים את העגבניות לשליש המחבת, בשליש נוסף מניחים את החצילים ומועכים אותם מעט במזלג, ובשליש הנותר מניחים את עליי התרד.

6. מפזרים מעל את הלימונים הכבושים וממליחים מעט.

7. שוברים את הביצים על התערובת, בוזקים מלח ופלפל על הביצים.

8. מכסים את המחבת חלקית.

9. מבשלים עד שהחלבון נקרש והחלמון נותר רך.

10. מגישים לצד יוגורט עיזים וחלה טרייה.

שקשוקה חצילים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: תמי סגל
שקשוקה חצילים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: תמי סגל