עלי גפן ממולאים

צלם: צילום: בועז לביא | סטיילינג: אורית עציון
צלם: צילום: בועז לביא | סטיילינג: אורית עציון

אפשר לקנות עלי גפן ממולאים מוכנים בקופסא, אבל אין כמו הטעם הביתי הטרי. קבלו מתכון למנת פתיחה נפלאה

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

לכ-40 יחידות:

40 עלי גפן (אפשר גם משומרים בצנצנת)

למילוי:

1/4 כוס שמן זית

2 בצלים בינוניים, קצוצים

2 כוסות אורז עגול

3 כפות רסק עגבניות

1/4 כוס סוכר

מלח, פלפל שחור גרוס

מיץ מ-2 לימונים

1 צרור פטרוזיליה

1 חופן עלי נענע

1 כף צימוקים

3 כפות צנוברים

לרוטב:

3/4 כוס מיץ לימון

1/4 כוס מיץ תפוזים

3 כוסות מים

2 כפות שמן

מלח, פלפל שחור גרוס

1 חופן צימוקים

כ-30 עגבניות שרי, חתוכות ל-4

אופן ההכנה:

1. אם משתמשים בעלי גפן טריים, מאדים אותם במשך כמה דקות בסיר עם מעט מים. אם משתמשים בעלים מצנצנת, מוציאים אותם בזהירות ומשרים במים רגילים במשך כחצי שעה.

2. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצלים עד הזהבה.

3. מוסיפים לסיר את האורז, רסק העגבניות, הסוכר, המלח, הפלפל השחור הגרוס ומיץ הלימון. מערבבים היטב, מבשלים במשך עוד כדקה ומסירים מהאש.

4. קוצצים את הפטרוזיליה והנענע, מוסיפים לאורז ומערבבים.

5. מוסיפים לאורז את הצימוקים והצנוברים, מערבבים וממלאים את עלי הגפן. מסדרים את עלי הגפן הממולאים בסיר גדול.

6. מערבבים את חומרי הרוטב, למעט הצימוקים ועגבניות השרי, ויוצקים לסיר – הם אמורים לכסות את כל עלי הגפן. אם חסרים נוזלים, מוסיפים עוד מים.

7. מפזרים בסיר מעל עלי הגפן את הצימוקים ועגבניות השרי ומביאים לרתיחה.

8. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בבעבוע עדין במשך כ-40 דקות עד שהאורז רך. אוכלים חם או קר.