פינוק מושלם לקיץ קר: קינוח פנקוטה ליצ'י ורוזטה

פנקוטה ליצ'י ורוזטה של קרן ואיציק קדוש | סטיילינג: אינה גוטמן, צילום: אנטולי מיכאלו
פנקוטה ליצ'י ורוזטה של קרן ואיציק קדוש | סטיילינג: אינה גוטמן, צילום: אנטולי מיכאלו

לא צריך להדליק תנור בשביל הקינוח הנהדר הבא: פנקוטה קרירה עם תוספת ליצ'י אקזוטיים ומשקה שקדים רוזטה. מתכון קל ופשוט שלא ידרוש יותר מ-10 דקות עבודה

88 שיתופים | 132 צפיות

6־8 מנות | קל | צמחוני

פנקוטה היא פינוק קיץ אולטימטיבי – היא עשויה על טהרת השמנת, לא צריך לאפות אותה והמרקם הנעים והקריר שלה הוא מצנן מושלם. לגיוון אפשר להוסיף כל מיני טעמים – כאן הלכנו על משקה רוזטה בעל טעם שקדים דומיננטי, ועל תוספת ליצ'י – שמוסיפה לביס מרקם נוסף וגם את הטעם האקזוטי.

עוד מתכונים טעימים:
קוקטייל קיצי מרענן לימים החמים
שטרודל בננה עם גלידת וניל בקרמל 
טירמיסו מהחלומות שכל אחת יכולה לעשות  

החומרים
1 כף (10 גרם) ג'לטין
1/4 כוס (60 מ"ל) חלב קר
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כוס (240 מ"ל) חלב
1/2 כוס (125 מ"ל) רוזטה
1 מקל וניל חצוי לאורכו
10 ליצ'י מקולפים וחתוכים לרבעים או חצאים

פנקוטה ליצ'י ורוזטה של קרן ואיציק קדוש | סטיילינג: אינה גוטמן, צילום: אנטולי מיכאלו
פנקוטה ליצ'י ורוזטה של קרן ואיציק קדוש | סטיילינג: אינה גוטמן, צילום: אנטולי מיכאלו

 

אופן ההכנה
1. מערבבים ג'לטין עם חלב ומניחים בצד כ־ 15 דקות לפחות.
2. מביאים לסף רתיחה בסיר שמנת מתוקה, חלב, רוזטה ומקל וניל (מרוקנים את גרגירי הווניל לתוך השמנת ומכניסים גם את המקל עצמו לסיר).
3. שופכים מעט מהתערובת החמה על הג'לטין עד שהוא נהיה מימי ומעבירים אותו לסיר. מערבבים היטב ומוציאים את מקל הווניל. יוצקים את התערובת לצלוחיות ומסדרים מעל הליצ'י.
4. מעבירים למקרר ל־ 6 שעות לפחות עדשהפנקוטה יציבה.