קובה פטטה – קובה תפוחי אדמה במילוי בשר

קובה פטטה | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
קובה פטטה | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

המטבח העיראקי בשיא תפארתו: עז תלם חולק את המתכון של סבתא חנה לקובה תפוחי אדמה במילוי תערובת בשר טחון עם בהרט, חמוציות, אגוזים, עשבי תיבול, פיסטוקים ועוד הרבה הפתעות

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל-18-20 קציצות | קשה | בשרי

לציפוי

6 תפוחי אדמה בגודל בינוני (מומלץ תפוחי אדמה אדומים או ליפס)
קורט מלח

למילוי

3-4 כפות שמן זית
2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 ק"ג בשר טחון
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ היטב
עלים מחצי צרור נענע, קצוצים היטב
1 כפית בהרט (אפשר יותר או פחות)
חופן פיסטוקים, קצוצים גס
חופן חמוציות או צימוקים שחורים
מלח ופלפל שחור גרוס

לציפוי ולטיגון

כוס קמח
3 ביצים
שמן, לטיגון עמוק

 

עוד מתכונים שיסדרו לכן ארוחה שכולה נחמה:
תפוחי אדמה פריכים, מכל הזנים
סלט תפוחי אדמה סגול
פום בולנז'ר אישי: גראטן תפוחי אדמה צרפתי

 

אופן ההכנה

תפוחי אדמה

1. שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה.

2. מבשלים 30-40 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין.

3. מסננים את תפוחי האדמה מהמים, קולפים בזהירות ומועכים אותם לפירה בעודם חמים.

4. מתבלים במלח ונותנים לפירה להתקרר.

בשר

1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח או במחבת גדולה.

2. מוסיפים את הבצלים ומטגנים מעל להבה גבוהה 15 דקות. מערבבים מדי פעם עד להזהבה נאה.

3. מוסיפים את הבשר ומטגנים מעל להבה גבוהה 10 דקות, מערבבים כל הזמן עד שהבשר משחים מעט, משנה את צבעו וכמעט ולא נשארים נוזלים בסיר.

4. מתבלים את הבשר בבהרט, מלח ופלפל ומוסיפים את הפטרוזיליה, הנענע, הפיסטוקים והחמוציות/צימוקים. מערבבים היטב.

5. נותנים לתערובת להתקרר מעט.

יצירת הקובה

1. בעזרת ידיים רטובות או משומנות לוקחים כדור מהפירה.

2. משטחים אותו לפיתה כמו בצק לקובה, שמים במרכז כפית נדיבה מתערובת הבשר וסוגרים סביבה את הפירה.

3. מעצבים לצורה מאורכת.

4. מחממים שמן לטיגון עמוק.

5. טובלים את כל הקציצות בקמח כך שיהיו מצופות מכל הכיוונים. מניחים על קרש נקי או על צלחת גדולה.

6. טובלים את הקציצות בביצים הטרופות ומניחים בשמן – מקפידים לא לצופף את הקציצות יותר מדי.

7. מטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד שהציפוי מזהיב ומשחים. מוציאים לנייר סופג וממשיכים לטגן את שאר הקציצות.

8. מגישים חם או בטמפרטורת החדר, ניתן להכין יום ואפילו יומיים מראש ולחמם בתנור/טוסטר אובן.

אפשר גם לאפות

יוצרים את הקובות כפי שמוסבר, מצפים, ומעבירים לתבנית תנור. יוצקים מעל כל קובה שמן זית ואופים ב־190 מעלות 12 דקות או עד הזהבה יפה.

קובה פטטה | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
קובה פטטה | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל


מגוון תפוחי האדמה המוצגים באדיבות ״עלה הביתה״.
עז תלם הוא בעל בלוג האוכל The Kitchen Coach ומחבר ספר הכרובית.