מאפה יוגורט ותאנים

מאפה יוגורט ותאנים | צילום: שרית גופן
מאפה יוגורט ותאנים | צילום: שרית גופן

השפית כרמית אלקיים מפנקת במתכון פשוט למאפה פירותי מתוק וקליל, שהולך טוב עם תאנים או עם כל פרי קיצי אחר. תקראו לו איך שתרצו, אבל בטוח לא תצליחו להפסיק ליישר אותו

88 שיתופים | 132 צפיות

 

ספק עוגה, ספק פודינג – מאפה מתוק, עם טיפונת קמח, מעט סוכר וללא שמן, טעים וקל. הכי כיף לאכול בכף ישר מהתבנית. בתום עונת התאנים אפשר לשלב פירות קיץ אחרים, במיוחד נקטרינות או שזיפים. מתכון חלבי קל.

החומרים לתבנית בקוטר 22 ס"מ או 6 תבניות אישיות

4 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר חום
3 כפות קמח מלא
½1 כוסות יוגורט עזים או כבשים סמיך
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כף מיץ לימון סחוט
½1 כפיות מי זהר או מי ורדים
1 כף שטוחה תבלין מחלב טחון (לא חובה)
6־8 תאנים טריות חתוכות לחצאים או רבעים

אופן ההכנה

1. מקציפים את החלבונים במיקסר עד קבלת קצף יציב.

2. טורפים את החלמונים והסוכר במטרפה ידנית עד קבלת מרקם קרמי.

3. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת.

4. מוסיפים את היוגורט (רק את החלק הסמיך, ללא הנוזלים) ומערבבים עד קבלת תערובת נוזלית ואחידה.

5. מוסיפים את קליפת הלימון, מיץ הלימון, מי הזהר והמחלב ומערבבים.

6. מקפלים את קציפת החלבונים לתערובת היוגורט עד שהתערובת אחידה.

7. יוצקים לתבנית משומנת, מפזרים את חצאי התאנים כך שפניהם כלפי מעלה ואופים במשך 35 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד שהמאפה מזהיב.

8. מצננים.

מאפה יוגורט ותאנים | צילום: שרית גופן
מאפה יוגורט ותאנים | צילום: שרית גופן

 

כרמית אלקיים היא בעלת בריא – מטבח גורמה פרטי ומחברת הספר ״תאנים צלויות ועדשים כתומות – אוכל שעושה שינוי״ שיצא לאור בהוצאת Lunch Box וזכה לאחרונה במקום שני (בקטוגריית מטבח ים תיכוני) בתחרות הגורמנד העולמית
ליצירת קשר: 050-5769011

למתכונים נוספים של השפית כרמית אלקיים

סלט פרפחינה (ריג'לה) מהשדה ותירס מהקלח
מאפינס ארוחה עם קוביות דלעת צלויה
סלט מנגו ושקדים חריפים
קישואי קיץ עם בורגול
סלט 50 גוונים של ירוק

צילום שרית גופן | סטיילינג ענת לבל
כלים באדיבות סטודיו לקרמיקה אדוה אפק, טל' 054-5622008, מושב מנוף