פילה פרידה אפוי עם סלט עדשים שחורות ועלים

פילה פרידה אפוי עם סלט עדשים שחורות | צילום: אנטולי מיכאלו
פילה פרידה אפוי עם סלט עדשים שחורות | צילום: אנטולי מיכאלו

מתכון פשוט ומהיר לארוחת דג עשירה ובריאה, שטובלת ברוטב טחינה עם טוויסט ונחה לצד סלט עדשים מלא בכל טוב. מנה ים-תיכונית ספוגת השראה גלילית, ערבית ואיטלקית

88 שיתופים | 132 צפיות

 

השף שאדי בשארה ממסעדת אוליבו הגלילית חושף מנות דו-לשוניות ומפנק במתכון קליל שמשדרג את מנת הדג מבלי להכביד עליה. בליווי סלט עדשים רענן ורוטב טחינה עם הפתעה קיבלנו ארוחה בריאה ועשירת טעמים

החומרים ל-5 מנות | קל | חלבי 

לדג
5 נתחי פילה פרידה (250 גר' כל פילה)
5 כפות שמן זית
4 שיני שום כתושות
5 ענפי תימין
מלח, פלפל שחור

לסלט
400 גר' עדשים שחורות מבושלות
3 שיני שום כתושות
2 בצלים סגולים קצוצים
4 עגבניות חתוכות לקוביות
חופן נענע
1 חבילה עלים צעירים (חסה, רוקט, נבטי חמנייה, מיקרו אפונה)
4 כפות שמן
מלח, פלפל שחור
חופן תימין
מיץ סחוט מלימון אחד
לרוטב טחינה
1 כוס טחינה גולמית
2 כוסות מים קרים
3 כפות יוגורט
1 שן שום כתושה
1 כפית מלח
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה

הדג
1. מערבבים את נתחי הפילה עם שמן הזית, השום, התימין והתבלינים.

2. מסדרים את הנתחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 7 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.

הסלט
1. מערבבים את כל המרכיבים.

הרוטב
1. מערבבים את המרכיבים עד קבלת מרקם חלק.

2. מסדרים את הסלט בצלחת, מניחים את נתחי הדג ויוצקים את רוטב הטחינה.

פילה פרידה אפוי עם סלט עדשים שחורות | צילום: אנטולי מיכאלו
פילה פרידה אפוי עם סלט עדשים שחורות | צילום: אנטולי מיכאלו

מתכונים נוספים של שאדי בשארה שמשלבים בין המטבח הגלילי הערבי לבישול האיטלקי הכפרי:

הקינוח שיעיף אתכם: כנאפה עם קרמבל פיסטוק
קנלוני שחור ממולא בחציל בלאדי עם ריקוטה
סלט תאנים עם גבינת בושה ואבקת פיצוחים
הפתעה: סוכריות פסטה במילוי לבנה ברוטב חמאת זעתר
מתכון אקלקטי: פיצה־ספיחה עם בשר כבש

אוליבו מתחם דהאר סנטר מול קניון כנעאן כפר ירכא, 04-9804213, 054-3041342

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג אינה גוטמן