עוגת מסקרפונה ותפוחים

עוגת מסקרפונה ותפוחים | צילום: דן לב | סטיילינג: אוריה גבע
עוגת מסקרפונה ותפוחים | צילום: דן לב | סטיילינג: אוריה גבע

מי שעומל בערב שישי יהנה מעוגת גבינת מסקרפונה משודרגת, מלאת ארומה איטלקית

88 שיתופים | 132 צפיות

*מכינים את העוגה יום מראש כדי שתתייצב במקרר

חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ

לתפוחים:

50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
3 תפוחים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
1/3 כוס (70 גרם) סוכר
קליפה מגוררת דק מ-1/3 לימון

לבסיס:

150 גרם ביסקוויטים "פתי בר", טחונים לפירורים
100 גרם חמאה, מומסת

למלית:

3 ביצים
2 קופסאות (500 גרם סה"כ) גבינת מסקרפונה גד
1 כוס (200 גרם) יוגורט בקר גד
2/3 כוס (140 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית

עוגת מסקרפונה ותפוחים | צילום: דן לב | סטיילינג: אוריה גבע
עוגת מסקרפונה ותפוחים | צילום: דן לב | סטיילינג: אוריה גבע

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה.

2. מכינים את התפוחים: ממיסים חמאה במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים תפוחים ומאדים 4-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתפוחים מתחילים להתרכך. מוסיפים סוכר וקליפת לימון ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות עד שהתפוחים רכים אך עדיין מוצקים. מעבירים ומסננת ומצננים היטב.

3. בינתיים מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה פירורי ביסקוויטים וחמאה מומסת לתערובת אחידה. משטחים בתבנית ומהדקים. מעבירים למקפיא ל-15 דקות להתייצבות.

4. מכינים את מלית הגבינה: טורפים ביצים בקערה. מוסיפים גבינת מסקרפונה, יוגורט, סוכר ותמצית וניל ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים.

5. מרכיבים את העוגה ואופים: מוציאים את הבסיס מהמקפיא. מפזרים מעל את התפוחים ללא הנוזלים באופן שווה ויוצקים את מלית הגבינה.

6. אופים בתנור החם 50-40 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.

7. מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.

8. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.