עוגת מסקרפונה ותפוחים
מי שעומל בערב שישי יהנה מעוגת גבינת מסקרפונה משודרגת, מלאת ארומה איטלקית
*מכינים את העוגה יום מראש כדי שתתייצב במקרר
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
לתפוחים:
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
3 תפוחים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
1/3 כוס (70 גרם) סוכר
קליפה מגוררת דק מ-1/3 לימון
לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים "פתי בר", טחונים לפירורים
100 גרם חמאה, מומסת
למלית:
3 ביצים
2 קופסאות (500 גרם סה"כ) גבינת מסקרפונה גד
1 כוס (200 גרם) יוגורט בקר גד
2/3 כוס (140 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה.
2. מכינים את התפוחים: ממיסים חמאה במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים תפוחים ומאדים 4-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתפוחים מתחילים להתרכך. מוסיפים סוכר וקליפת לימון ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות עד שהתפוחים רכים אך עדיין מוצקים. מעבירים ומסננת ומצננים היטב.
3. בינתיים מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה פירורי ביסקוויטים וחמאה מומסת לתערובת אחידה. משטחים בתבנית ומהדקים. מעבירים למקפיא ל-15 דקות להתייצבות.
4. מכינים את מלית הגבינה: טורפים ביצים בקערה. מוסיפים גבינת מסקרפונה, יוגורט, סוכר ותמצית וניל ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים.
5. מרכיבים את העוגה ואופים: מוציאים את הבסיס מהמקפיא. מפזרים מעל את התפוחים ללא הנוזלים באופן שווה ויוצקים את מלית הגבינה.
6. אופים בתנור החם 50-40 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.
7. מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
8. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.