ריזוטו פטריות, מסקרפונה ופקורינו

ריזוטו פטריות, מסקרפונה ופקורינו | צילום: דן לב | סטיילינג: דלית רוסו
ריזוטו פטריות, מסקרפונה ופקורינו | צילום: דן לב | סטיילינג: דלית רוסו

ריזוטו טוב צריך שישקיעו בו הרבה זמן ואהבה, אבל אם תעשו את זה נכונה לכם מנה מפנקת וחורפית. מתכון לריזוטו עשיר בגבינות ופטריות

88 שיתופים | 132 צפיות

חומרים ל-6-4 מנות

1 שקית (20 גרם) פטריות מיובשות
7 כוסות מים רותחים
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 בצל בינוני, קצוץ דק
1/3 כוס יין לבן יבש
1 סלסילה פטריות שמפיניון, חתוכות בעובי 1/2 ס"מ
1 סלסילה פטריות פורטבלו, חתוכות בעובי 1/2 ס"מ
3 גבעולי תימין
11/2 כוסות אורז ארבוריו
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות גבינת מסקרפונה גד
1 כוס גבינת פקורינו גד, מגוררת גס (להשיג במעדניות בסופר)

להגשה

1/3 כוס עירית, קצוצה דק

ריזוטו פטריות, מסקרפונה ופקורינו | צילום: דן לב | סטיילינג: דלית רוסו
ריזוטו פטריות, מסקרפונה ופקורינו | צילום: דן לב | סטיילינג: דלית רוסו

אופן ההכנה

1. מערבבים בסיר פטריות מיובשות ומים רותחים ושומרים מכוסה.

2. ממיסים חמאה במחבת גדולה. מוסיפים בצל ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל רך.

3. מוסיפים יין ומבשלים כ-2 דקות עד שהיין התאדה.

4. מוסיפים פטריות טריות וגבעולי תימין ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהפטריות רכות.

5. מוציאים את הפטריות המיובשות ממי השרייה, קוצצים גס ומוסיפים למחבת.

6. מוסיפים אורז ומצקת מציר הפטריות (מי השרייה), מתבלים במלח ופלפל ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהנוזל נספג באורז.

7. ממשיכים להוסיף ציר חם בהדרגה עד שהאורז בדרגת אל-דנטה (כ-20 דקות). ייתכן והאורז יהיה מוכן לפני שהציר הסתיים.

8. מוסיפים גבינות ומבשלים עוד כדקה תוך כדי בחישה עד שהגבינות נמסות. טועמים ומתקנים תיבול.

9. מפזרים עירית קצוצה ומגישים מיד.