מנה של בריאות: קציצות קינואה ועדשים

המתכון שיסגור לכן פינה: קציצות קינואה עדשים מפוצצות בריאות, שמכינים בקלות והכי חשוב - טעימות בטירוף

88 שיתופים | 132 צפיות

 

מצרכים לקציצות

2/3 כוס קינואה
1 בצל בינוני קצוץ גס
1/3 כוס עדשים אדומות
1/3 כוס עדשים חומות
1/3 כוס פירורי לחם
1 ביצה
שמן לטיגון

מצרכים לרוטב

1.5 כוסות רסק עגבניות
2 כוסות מים רותחים
שום, מלח וקינמון לפי הטעם

הכי טעים והכי בריא: קציצות קינואה עדשים | צילום: שאטרסטוק
הכי טעים והכי בריא: קציצות קינואה עדשים | צילום: שאטרסטוק

 

אופן הכנת הקציצות

מאדים את הבצל בסיר ומוסיפים את הקינואה.
מבשלים עד שהקינואה מוכנה.
מבשלים את העדשים עד שהם רכות ומוכנות.
מחכים שהקינואה והעדשים יתקררו קצת, ומאחדים בקערה.
מוסיפים את פירורי הלחם והביצה ומערבבים היטב.
יוצרים מהבלילה קציצות ומטגנים עד השחמה.

 

אופן הכנת הרוטב

מערבבים את כל המצרכים בסיר בינוני ומרתיחים. מבשלים כמה דקות.

מוסיפים את הקציצות לרוטב, ובתיאבון.

 

>> עוד מתכונים קלים: לזניית גבינות וקוטג' ב-10 דקות