מרק חרירה

מרק חרירה | צילום: אפיק גבאי
מרק חרירה | צילום: אפיק גבאי

אחת מהצלחות המטבח המרוקאי הוא מרק החרירה. תהנו גם אתם מעושר הקטניות והירק עם מתכון צמחוני נהדר של השף לירן גבאי

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים:

1/2 1 כוסות עדשים ירוקות שהושרו לילה שלם
¼ כוס גרגרי חומוס שהושרו לילה שלם
5 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
6 גבעולי סלרי קצוצים
1 כוס ציר ירקות
4 ליטר מים
200 גרם עגבניות מגורדות על פומפיה
1 כף מחוקה כורכום
4 גרגרי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
¼ כפית מחוקה פלפל שחור
½ כוס עלי סלרי קצוצים
½ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
½ כוס עלי כוסברה קצוצים
1 כוס אטריות בינוניות שטוחות, לא מבושלות
3 כפות מחוקות קמח, מדוללות ב-1 כוס מים
רבעי לימון כמספר הסועדים.

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את החומוס והעדשים שהושרו.

2. מטגנים בסיר את הבצל וגבעולי הסלרי עד להזהבת הבצל.

3. מוסיפים לסיר את החומוס, העדשים, ציר הירקות והמים ומביאים לרתיחה.

4. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את העגבניות המרוסקות, הכורכרום, הפלפל האנגלי, עלי הדפנה, המלח והפלפל השחור.

5. מבשלים בסיר מכוסה למשך שעה.

6. מוסיפים את עלי הסלרי, הפטרוזיליה והכוסברה, מכסים שוב את הסיר ומבשלים לרבע שעה נוספת.

7. מוסיפים את האטריות, בוחשים, מכסים שוב את הסיר ומבשלים 10 דקות נוספות.

8. מוסיפים, דרך מסננת ותוך כדי בחישה, את הקמח המדולל במים. תהליך זה יוביל לקבלת מרקם של משי (פירוש המילה חרירה הוא משי), נטול גושים.

9. מגישים עם רבע לימון לכל סועד.

מרק חרירה | צילום: אפיק גבאי
מרק חרירה | צילום: אפיק גבאי

 

עוד מרקים של השף לירן גבאי שיפנקו אתכם יותר ממפזר-החום

מרק אפונה
מרק קובה סלק
מרק דנדוש עשיר בקטניות
מרק ירקות עם גריסים
מרק גונדי

מרקים שיעשו לנו חורף חם | צילום: אפיק גבאי
מרקים שיעשו לנו חורף חם | צילום: אפיק גבאי