טרטור במיה של מסעדת הבסטה

טרטור במיה | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל
טרטור במיה | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל

מתכון קליל וטעים במיוחד למנת במיה עם מרק יוגורט קר שיגרום גם למסתייגי הבמיה הכבדים ביותר להיפטר מהרתיעה מהירק הנפלא

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל- 4 מנות | קל | צמחוני־חלבי

לטרטור

2 כפות קרם פרש (או שמנת של פעם)
חצי ליטר יוגורט עיזים
20 גרם חזרת מגורדת בפומפיה
3 צנוניות מגורדות בפומפיה
שן שום קצוצה דק

לבמיה

200 גרם במיה – קנו את הקטנה ביותר
3 עגבניות שרי חצויות
2 שיני שום פרוסות דק
גרידת לימון מחצי לימון
מיץ לימון מחצי לימון
שמן זית לטיגון
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס

 

עוד מתכונים שיעשו לכם חג קליל, לא מסובך וטעים למדי:
סלט קולורבי
בורקס סרטנים
קציצות לוקוס ברוטב עגבניות חריף על חלה קלויה
טראפלס ברנדי וקפה

 

אופן ההכנה

1. מכינים את הטרטור: מערבבים את כל חומרי הטרטור, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

2. מחממים היטב מחבת עם מעט שמן זית. כשהשמן חם, מכניסים את הבמיה והעגבניות וצורבים על להבה גבוהה.

3. מטגנים במשך מספר דקות רק עד שהבמיה והעגבניות משחימות אך לא מאבדות מפריכותן.

4. מוסיפים למחבת מיץ לימון וגרידת לימון, מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהאש.

5. הגשה: מניחים על הצלחת שכבה נדיבה ממרק הטרטור ועליו את הבמיה והעגבניות.

טרטור במיה | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל
טרטור במיה | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל