נקניקייה בסגנון טולוז של שף ברק אהרוני

נקניקיות בסגנון טולוז | צילום: בן יוסטר | צילום: אוריה גבע
נקניקיות בסגנון טולוז | צילום: בן יוסטר | צילום: אוריה גבע

טולוז מתפארת בחומרי הגלם המקומיים, ובראשם הבשר האיכותי. השף ברק אהרוני ממסעדת נורמן מכין את המנות האופייניות שיביאו אליכם את טעמי חבל הארץ, והפעם נקניקיות

88 שיתופים | 132 צפיות

 

נקניקייה בסגנון טולוז

הנקניקייה הטולוזית מפורסמת בכל העולם ונחשבת לנקניקייה הטובה ביותר בצרפת. היא מושתתת על בשר החזיר הטולוזאי האיכותי, הודות לגידול החיה בתנאי מרעה אופטימליים. נהוג לאכול אותה בפני עצמה, ואני בחרתי להגישה עם ריבת בצל ויין אדום. אפשר לשלבה גם בתבשיל הקסולה המפורסם. בעקבות צילומי ההפקה הכנסתי מנה כזו גם לתפריט הצהריים שלנו בנורמן.

חומרים ל-6 מנות | בינוני | לא כשר

600 גר' צוואר בקר טחון דק או 600 גר' כתף חזיר טחונה דק
150 גר' שומן בקר או 200 גר' בטן חזיר נקייה
2 שיני שום כתושות
1 כף פלפל אנגלי גרוס
1/2 כף סוכר
½1 כפות מלח
מעיים של חזיר או מעיים סינתטיים

לנקנוק הבשר
לריבת בצל ויין אדום
30 גר' חמאה
5 בצלים חצויים לרוחב
1 ענף תימין
1/3 כף מלח
1/2 כף סוכר
1/3 כף פלפל שחור
150 מ"ל יין אדום יבש (קברנה סוביניון)
50 מ"ל פורט או יין מתוק אחר

נקניקיות בסגנון טולוז | צילום: בן יוסטר | צילום: אוריה גבע
נקניקיות בסגנון טולוז | צילום: בן יוסטר | צילום: אוריה גבע

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל המרכיבים עד קבלת תערובת אחידה ומנקנקים במכונת נקנוק ליצירת נקניקייה ארוכה, או שיוצרים מהתערובת קציצות. צולים את הנקניקיות או הקציצות במחבת עד שהן משחימות.

ריבת הבצל ויין אדום
1. ממסים את החמאה במחבת. מוסיפים את הבצלים, התימין, המלח והסוכר ומאדים עד שהבצלים משחימים. מוסיפים את הפלפל והיינות ומערבבים היטב.

2. מבשלים את הריבה על אש קטנה במשך 20־25 דקות, עד שהבצלים רכים לגמרי והריבה בגוון כהה ועמוק. מגישים את הריבה לצד הנקניקייה הצלויה.

מתכונים נוספים של השף ברק אהרוני:
1. פיסאלדייה
2. שוק טלה צלויה עם כרוב
3. ארטישוק בריגול
4. עוף צלוי עם עשבי תיבול