סלט עלים עם קונפיטורת תפוחי עץ, גבינת רוקפור ושקדים

סלט חסות ועלים עם קונפיטורת תפוחי עץ, גבינת רוקפור ושקדים קלויים | צילום: גל בן זאב
סלט חסות ועלים עם קונפיטורת תפוחי עץ, גבינת רוקפור ושקדים קלויים | צילום: גל בן זאב

סלט חסה איטלקי שמוכיח שסלט עלים יכול להיות המנה הכי טובה שאכלתם. תוספת צמחונית מושלמת לכל ארוחה, עשירה בגבינות וטעמים שקורעת לסלט הקיסר את הצורה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

השפית מיכל לוי ממסעדת בראון, שעבדה במסעדה של מלון בוטיק במחוז פוליה, התאהבה בתוצרת החקלאית שהגיעה היישר מהחווה. את כל הטוב הזה היא מתרגמת למנות חגיגיות, שישברו את שגרת החג, יגוונו את השולחן עם ניחוח איטלקי עדין וייחודי, שיגרום לכן לחשוב מחדש על אוכל כשר לפסח וישדרגו את סטנדרט העוף ותפוחי האדמה שלכן.

"אחד מחומרי הגלם שהתאהבתי בהם דווקא בדרום איטליה הוא החסה, וזן הסלנובה בפרט. במלון שעבדתי בו בפוליה הגנן היה מביא כל בוקר סלנובות יפהפיות לצד עוד הפתעות, כמו עלי סלק, עלי מנגולד ופרחים של מרווה. הרכבת סלט מכל הטוב הזה היתה עבורי חגיגה של טעמים".

לעוד מתכונים של מיכל לוי שישדרגו לכן את החג עם ניחוח איטלקי:
מילה פוליה: מאפה שכבות תפוחי אדמה, תפוחי עץ וגבינת פקורינו
פילה לברק ממולא במנגולד ותרד עם רוטב מרווה

עלי סלק ממולאים בתבשיל עדשים שחורות וירקות
עוף ביין על קרם בטטות
ולקינוח: שומר צלוי מקורמל עם קרם מסקרפונה

 

החומרים ל-4 מנות |   קל |   חלבי

ראש חסה (עדיף מזן סלנובה) מופרד לעלים
חופן עלי סלק ובזיליקום
מלח ים אטלנטי
200 גרם שקדים פרוסים קלויים קלות
200 גרם גבינת רוקפור פרוסה דק

לקונפיטורת תפוחים

1 כוס סוכר
4 תפוחי עץ צהובים (או אגסים) מגולענים וחתוכים לפלחים
2 מקלות קינמון
1 כוכב אניס
1 ענף תימין
1/4 כוס יין לבן

לרוטב ויניגרט

2 כפות דבש
1 כפית חומץ (בלסמי או תפוחים)
מיץ סחוט מ־2 לימונים
1/2 כוס שמן זית
1 כף סילאן

אופן ההכנה

קונפיטורת תפוחי העץ

1. מחממים סיר רחב על אש גדולה ומוסיפים את הסוכר.

2. כשהסוכר מתחיל להתקרמל מוסיפים את התפוחים, הקינמון, האניס והתימין ומערבבים היטב במשך כמה דקות, עד שהתפוחים מגירים נוזלים.

3. מקטינים את האש לבינונית ומבשלים במשך 15 דקות.

4. מכבים את האש, מוסיפים את היין הלבן ומכסים.

5. מצננים בטמפרטורת החדר ופורסים את הפלחים דק.

רוטב הוויניגרט

1. מערבבים בקערה את הדבש, החומץ ומיץ הלימון.

2. מזלפים את שמן הזית באטיות, מוסיפים את הסילאן ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד.

הרכבת הסלט

1. מניחים את החסות, העלים ופרוסות התפוחים בקערה גדולה.

2. יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות.

3. מוסיפים את פרוסות הרוקפור ואת השקדים.

סלט חסות ועלים עם קונפיטורת תפוחי עץ, גבינת רוקפור ושקדים קלויים | צילום: גל בן זאב
סלט חסות ועלים עם קונפיטורת תפוחי עץ, גבינת רוקפור ושקדים קלויים | צילום: גל בן זאב