רושטי בטטה סגולה עם לאבנה וביצי סלמון

רושטי בטטה סגולה עם לאבנה וביצי סלמון | צילום: בן יוסטר
רושטי בטטה סגולה עם לאבנה וביצי סלמון | צילום: בן יוסטר

נמאס לכם ממאפים ופרוסות גבינה? השף רז רהב ממסעדת OCD מסדר לכם ארוחת בראנצ' מתוחכמת שתוציא אתכם מהשגרה

88 שיתופים | 132 צפיות

חומרים ל-6מנות | קל | חלבי

חופן ביצי סלמון
מלח אטלנטי
חופן עלי מיקרו בזיליקום

לרושטי בטטה
20 גר' חמאה
1 בצל קצוץ דק
1 שן שום קצוצה
150 גר' גבינת עזים (פרומעז)
4 בטטות סגולות בינוניות קלופות מגוררות וסחוטות היטב
מלח, פלפל שחור

ללאבנה
400 גר' יוגורט 4.5% שומן

רושטי בטטה סגולה עם לאבנה וביצי סלמון | צילום: בן יוסטר
רושטי בטטה סגולה עם לאבנה וביצי סלמון | צילום: בן יוסטר

אופן ההכנה

רושטי בטטה
1. מחממים במחבת את החמאה, מטגנים את הבצל והשום עד שהם מזהיבים קלות ומוסיפים את הגבינה עד להמסה. מסירים מהאש.

2. מוסיפים את הבטטות לתערובת הבצל ומתבלים. יוצרים מהתערובת עיגולים (אפשר להיעזר ברינג) ואופים במשך 13 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהרושטי פריך וזהוב.

הלאבנה
1. מניחים את היוגורט בבד חיתול מעל מסננת ומעל סיר. שומרים במקרר מכוסה למשך לילה. שומרים את הגבן בקופסה סגורה במקרר.

הרכבת המנה
1. מניחים במרכז כל צלחת את הרושטי, מורחים בנדיבות מהלאבנה ומסדרים מעל ביצי סלמון ועלי מיקרו בזיליקום.

 

ארוחות בראנצ' נוספות של רז רהב:

1. עוגת תבלינים של ילדות עם קרם מסקרפונה וניל וצימוקים כבושים
2. פנקייק גבינת טבורוג עם צ'אטני סלק, ביצה עלומה וברוקומיני
3. גרנולה עם פנקוטת רוויון וריבת משמשים
4. סלט מוצרלה ועגבניות עם פולנטה פריכה, פרשוטו וויניגרט בזיליקום

 

OCD תרצה 17 מתחם נגה יפו, 03-5566774
ארוחות הבראנץ' יוגשו במסעדה מ-24.6 פעם בחודש. ארוחת הבראנץ' מוגשת במתכונת תפריט טעימות (כמו ארוחת הערב) וכוללת חמש מנות וקוקטייל פתיחה (150 ש"ח לסועד)