כריך ירקות צלויים עם טרשי וקרם שום

כריך ירקות צלויים | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל
כריך ירקות צלויים | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל

כריך טבעוני מפנק עם מלא ירקות צלויים, טרשי וקרם שום שלא יהיה לכם שובע ממנו. מתכון שסוגר לכם את כל הפינות מביא לכם סנדוויץ' חלומי בהשקעה מעט ממושכת עם זמן הכנה מזורז

88 שיתופים | 132 צפיות

 

אל תניחו להכנה הקצת ארוכה להרתיע אתכן – הכינו כמות כפולה מכל המרכיבים ושמרו אותם במקרר לארוחות קלות נוספות.

כריך ירקות צלויים

החומרים ל- 4 כריכים | קל | טבעוני

8 פרוסות לחם מחמצת
8 כפות קרם שום ולימון (מתכון בהמשך)
6 כפות טרשי (מתכון בהמשך)
1 בצל צלוי
1 חציל בלדי צלוי
1 קישוא צלוי
1 עגבנייה צלוייה
לבבות חסה

הרכבת הכריך

1. מורחים על ארבע פרוסות לחם קרם שום, שתי כפות על כל פרוסה.

2. מוסיפים לכל פרוסה כף וחצי טרשי.

3. מסדרים את הירקות הצלויים באופן חופשי ומוסיפים לבבות קטנים של חסה בין לבין.

4. מזליפים מעט שמן זית טוב וסוגרים את הכריך עם פרוסה נוספת.

5. אוכלים בחיוך גדול.

עוד כריכים שיעשו לכם בית-ספר:
כריך ארבעה חריפים
כריך פורל מעושן עם איולי חזרת
כריך מקסיקני עם איולי צ'יפוטלה
ולקינוח – כריך סניקרס שיקח אתכם לגן עדן

 

ירקות צלויים

החומרים

1 בצל לבן קלוף, פרוס לפרוסות בעובי של כחצי ס״מ
1 קישוא קטן, פרוס לאורכו לפרוסות בעובי של כחצי ס״מ
1 חציל בלדי קלוף, פרוס לאורכו לפרוסות דקות
1 עגבנייה פרוסה לפרוסות עבות
מלח ים
שמן זית

אופן ההכנה

1. מסדרים כל סוג ירק בתבנית נפרדת, מתבלים בשמן זית ובמלח ים.

2. צולים בחום של כ־220 מעלות, עד שהוא זהוב ויפה.

 

קרם שום לימון

החומרים

עשר שיני שום קלופות מעשרה ראשי שום
שמן זית לכיסוי
1 כף מיץ לימון טרי
1/2 כפית מלח ים
50 מ"ל שמן זית

אופן ההכנה

1. שמים בסיר שיני שום קלופות, מכסים בשמן זית. מבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר עד שהשום רך. מקררים עם השמן.

2. שמים בבלנדר כוס קונפי שום מסונן מהשמן. מוסיפים כף מיץ לימון, חצי כפית מלח ים ומערבלים.

3. מזלפים שמן זית תוך כדי ערבול. מתקנים תיבול ומאחסנים במקרר.

 

טרשי

החומרים

3 ק"ג דלעת
שמן זית
מלח ים
מעט עלי מרווה
אריסה
לימון כבוש קצוץ דק, בלי הגרעינים
מיץ לימון טרי
פפריקה מעושנת
שמן זית

אופן ההכנה

1. חותכים את הדלעת לפרוסות גדולות יחסית, שמים בתבנית עם נייר אפייה, מושחים בשמן זית, מלח ים, ועלי מרווה.

2. מכסים בנייר אפייה ואז בנייר אלומיניום.

3. אופים בתנור בחום של 160 מעלות עד שהדלעת מתרככת לגמרי (כשעתיים).

4. מפרידים את בשר הדלעת מהקליפה ומועכים מעט. מניחים אותו במסננת, עליו מניחים צלחת ועליה סיר קטן או משהו אחר בעל משקל.

5. מניחים ללילה במקרר.

6. קוצצים את בשר הדלעת המסונן ומעבירים לקערה.

7. מוסיפים אריסה, לימון כבוש קצוץ, מיץ לימון, מלח ים, פפריקה מעושנת ושמן זית. מאחסנים במקרר.

 

כל מתכוני הממרחים שידאגו לכם לסנדוויץ'

כריך ירקות צלויים | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל
כריך ירקות צלויים | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל

 

מתכונים מבית השפים אלדד שמואלי וגדי בור ממאפיית אלחנן בקיבוץ משמרות