ריזוטו דלעת

ריזוטו דלעת | צילום: בועז לביא
ריזוטו דלעת | צילום: בועז לביא

עז תלם במנה שהיא כולה מחווה לשף גורדון רמזי, שבעקבות תוכניות הבישול שלו התאהב במטבח

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים ל-4-5 מנות | בינוני | חלבי

לקרם דלעת

250 גר' דלעת שדה קלופה וחתוכה גס
15 גר' חמאה
מלח

לדלעת ערמונים

2 כפות שמן זית
1 דלעת ערמונים בינונית (500 גר' בערך) חתוכה לקוביות בינוניות
מלח

לריזוטו

3 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק
מלח, פלפל לבן
¼1 כוסות (250 גר') אורז ריזוטו (קרנרולי או ארבוריו)
3/4 כוס יין לבן יבש
6 כוסות (½1 ליטרים) ציר ירקות
50 גר' גבינת פרמזן מגוררת
10 גבעולי עירית קצוצים דק
1/2 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק (לא חובה)
חופן עלי מרווה מטוגנים (ראו הסבר)

אופן ההכנה

קרם הדלעת

1. מרתיחים את הדלעת בסיר קטן עם מים עד 3/4 גובה הדלעת. מכסים, מקטינים את האש ומבשלים במשך 20 דקות, עד שהדלעת רכה.

2. מוסיפים את החמאה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט ידני עד קבלת קרם חלק. מתבלים.

דלעת הערמונים

1. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה על אש גבוהה. מוסיפים את דלעת הערמונים ומטגנים תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהדלעת מזהיבה מעט.

2. מוסיפים 1/3 כוס מים ומעט מלח וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהמים נספגים ומתאדים. חוזרים על הפעולה עוד 2־3 פעמים, עד שהדלעת רכה במידה (זמן הבישול הכולל הוא 15־20 דקות).

לריזוטו

1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להתרכך. מתבלים. מוסיפים את האורז וקולים אותו כדקה. מוסיפים את היין הלבן, מערבבים ומאדים.

2. מוסיפים לסיר 2־3 מצקות מציר הירקות, מרתיחים ומקטינים את האש לבינונית. מערבבים את הריזוטו כל 2 דקות. כשהנוזלים נספגים מוסיפים עוד כמה מצקות מהציר ומערבבים. חוזרים על התהליך עוד פעמיים ובודקים אם האורז אל דנטה.

3. כשהאורז כמעט מוכן מוסיפים לסיר את קרם הדלעת ודלעת הערמונים, הפרמזן והעירית. מערבבים היטב ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים במעט צ'ילי ובעלי מרווה מטוגנים. מגישים מיד.

להכנת עלי מרווה מטוגנים
מפרידים עלים מ־3־4 גבעולי מרווה, מחממים שמן בגובה 1/2 ס"מ במחבת רחבה ומטגנים את העלים בשכבה אחת במשך 10 שניות, עד שהם פריכים. מניחים על נייר סופג ומתבלים במעט מלח.

מתכונים של עז תלם לדלעת

1. דלעת יפנית צלויה בדבש וצ'ילי
2. כל מה שצריך לדעת כשניגשים לבשל עם דלעת
3. קרמבל דלורית ומרשמלו

צילום בועז לביא | סטיילינג ענת לבל

עֹ ז תלם
דלועים חברת הזרע, חוות תקוע, עלה הביתה
דבש יד מרדכי