ביס מהחלומות: מצאנו את עוגת הגבינה הכי טעימה בארץ

מופת אמרנו. פאי יסמין ומשמשים | צילום: פרויקט פאי
מופת אמרנו. פאי יסמין ומשמשים | צילום: פרויקט פאי

שבועות נמצא ממש מעבר לפינה ושלל קונדיטוריות ומאפיות לובשות לבן ומתכוננות לחג עם שורת עוגות גבינה מכל סוג וצורה. טעמנו את כולן והצלחנו לסנן מתוכן את 21 העוגות הכי טובות של השנה

88 שיתופים | 132 צפיות

לא בוכים על חלב שנשפך, אבל אם נחשב לרגע כמה חלב מוציאות קונדיטוריות תל אביביות על עוגות גבינה בכל שלב, לא רק שלא נבכה, אלא נחגוג. כי ההיצע מפתיע ורחב, האופציות אינסופיות ומרוב גבינה לא רואים את הקיש כבר. אנחנו באנו לעשות קצת סדר, אכלנו, טעמנו, בדקנו, התרגשנו ומצאנו את 21 העוגות הכי טובות של השנה – ואחת מהן הצטיינה יותר מכולן – אבל הוספנו לכם גם דונאטס ספיישל, כי יש קרייבים שאפילו עוגות גבינה לא יכולות לספק.

>> שבועות של געגוע: ספר של המתכונים האהובים על החטופים שלנו

שמרים ריקוטה | בבקה

בפני עוגות שמרים הרי אי אפשר לעמוד, וזו של בבקה אינה יוצאת מהכלל (למרות שהיא יוצאת מן הכלל בכל מובן אחר) – בצק שמרים רך ואוורירי ממולא בכמות נדיבה של ריקוטה מתוקה־עדינה, וסיומת מלוחה שמקפיצה את הטעמים. קראמבל פריך מוסיף לביס טאץ' קראנצ'י וטעמי חמאה, וכך ביס אחרי ביס מצאנו את עצמנו מיישרים עד לתחתית התבנית. 49 ש"ח.
בבקה בייקרי

בבקה בייקרי | צילום: יהונתן בן חיים
בבקה בייקרי | צילום: יהונתן בן חיים

מוס יוגורט ואוכמניות | בייקרי

על עוגת הגבינה האפויה של הבייקרי כבר שפכנו מחמאות בשנים קודמות (והיא עדיין נהדרת), ולכן הפעם אנו מפנים את הבמה למוס יוגורט ואוכמניות – תחתית טורט שקדים פריכה ואוורירית ועליה מוס יוגורט קטיפתי מתוק עדין, קולי אוכמניות חמצמץ, ציפוי גנאש שוקולד לבן ואוכמניות טריות. אין פלא שהטועמים עפו עליה, ואז הכריזו שהם מוכנים להתחתן עם רותי ברודו כאן ועכשיו. 112 ש"ח.
הבייקרי
מוס יוגורט ואוכמניות של הבייקרי | צילום: עידית בן עוליאל
מוס יוגורט ואוכמניות של הבייקרי | צילום: עידית בן עוליאל

עוגת גבינה וגזר | איטס קפיטריה

באיטס קפיטריה הלכו על שילוב מנצח בין עוגת הגבינה האפויה שלהם, לבין עוגת הגזר המיתולוגית. התוצאה – ערב רב של טעמים ומרקמים ומבחינתנו – גם אחת מהעוגות המנצחות של החג. העוגה עצמה היא כמו מעין עוגת שיש של גבינה וגזר, אך נותרת נימוחה וענוגה שאי אפשר שלא לקחת ממנה פרוסה נוספת. להשלמת המלאכה, היא מצופה בזילופי שנטי שמנת חמוצה וקראמבל קרמל. 160 ש"ח
איטס קפיטריה

עוגת גבינה וגזר. איטס קפיטריה | צילום: אסף קרלה
עוגת גבינה וגזר. איטס קפיטריה | צילום: אסף קרלה

קוקי בראוני צ'יזקייק | ביסקוטי

שילוב של גבינה ושוקולד הוא כמו כוסברה – יש שאוהבים ויש כאלה שלא מצליחים להבין את הרעיון. בשולחן הטעימות שלנו עוגת הקוקי בראוני גבינה זכתה למחמאות, מהטעם הפשוט שהשילוב הנ"ל מתוגבר בהמון דברים טובים –  בראוניז, צ'אנקים של עוגיות וקרם קרמל מלוח. בבסיס כל היופי הזה עומד בצק שורטברד חמאתי שמעליו מתנוססת עוגת גבינה אפויה גבוהה וקטיפתית, והקומבינציה כולה יפה, מפוארת וטעימה להפליא. 74/154 ש"ח.
ביסקוטי

שילוב שבכל זאת מנצח. ביסקוטי | צילום: בועז לביא
שילוב שבכל זאת מנצח. ביסקוטי | צילום: בועז לביא

>> מתכון לשבועות: מאפינס קישואים וגבינת עיזים

עוגת גבינה באסקית | ווי לייק יו טו (נורדיניו)

כל שנה אנחנו מוצאים את עצמנו חוזרים ומכריזים על הבאסקית של נורדיניו כעוגה הכי מושחתת וממכרת אבר, ובצדק – כי היא פשוט מושלמת: שמנמנה ועשירה עם טופ שרוף־מקורמל ולב של שמנת רך ומתמסר. כשמשאירים אותה לעמוד בחוץ היא נעשית עוד יותר קטיפתית, וכמה ימים במקרר יעשו לה רק טוב. למקרה שאחרי החג יישאר לכם חשק לעוד. 160/270 ש"ח.
להזמנות

פשוט מושלמת. עוגת הגבינה הבאסקית של נורדיניו | צילום: אנטולי מיכאלו
פשוט מושלמת. עוגת הגבינה הבאסקית של נורדיניו | צילום: אנטולי מיכאלו

עוגת ביסקווטים | דלאל

קולקציית השבועות של דלאל מהיפות והחגיגיות שראינו, ונגיד קודם כל, שכל העוגות יפות, טעימות וכולן יודעות את התורה. בחרנו לציין לטובה את עוגת הביסקוויטים שזרקה אותנו לילדות, אך עשתה זאת באופן בוגר ומתוחכם יותר. בקיצור, תשכחו מהפתיבר של שרה נתניהו ותגידו שלום לשכבות בצק סבלה ברטון, שבינהן קרם גבינה ווניל ומלמעלה שברי מקופלת. קיצר, עוגה וואו, לא זולה אבל וואו. 152 ש"ח
להזמנות: 03-5109-292 או בוולט

כן, זה שברי מקופלת. העוגה של דלאל | צילום: אסף קרלה
כן, זה שברי מקופלת. העוגה של דלאל | צילום: אסף קרלה

רולדת גבינה ומסקרפונה | לחם יין

יש חיים מחוץ לתל אביב, ועוגת החג של קונדיטוריית לחם יין מיהוד (לא כל כך רחוק כמו שאתם חושבים) מצדיקה קפיצה קטנה אל שולי גוש דן כי היא פשוט נהדרת: רולדת ספוג אוורירית עם טאץ' נוסטלגי במילוי גבינה ומסקרפונה במתיקות עדינה עם נגיעות ווניל, גרידת לימון ודובדבנים טריים ברוחב לב. בשולחן הטעימות היא האפילה על המתחרות וגרמה לטועמים שלנו, המנומסים בדרך כלל, להתנפל עם כפיות ולחסל אותה עד הביס האחרון. ואפילו המחיר סביר, 76 ש"ח בלבד. שווה לשים ווייז ולצאת לדרך.
להזמנות

אוורירית ונהדרת. לחם יין | צילום: אמיר מנחם
אוורירית ונהדרת. לחם יין | צילום: אמיר מנחם

עוגת גבינה כמו של פעם | מאפיית לחמים

יש כל כך הרבה דברים טובים לחג בוויטרינה של המאפייה האהובה שמש קשה לבחור – מספנקופיתה מופלאה של יקי שגיא האופה מבארי ועד קישים, בלינצ'ס וטירמיסו. אבל מה לעשות שעוגת הגבינה כמו של פעם גונבת את הלב בכל פעם מחדש – בסיס בצק ברטון חמאתי, נימוח ושאר סופרלטיבים ומעליו גבינה אוורירית במתיקות עדינה שמתגלצ'ת בעדינות על הלשון. העוגה הזו היא סוס שמנצח שמוכיח את עצמו בכל פעם מחדש, ונשאר נאמן לפילוסופיית ה-less is more של האופה אורי שפט. וככה, גבירותיי, עושים קלאסיקה. 59 ש"ח.
מאפיית לחמים

דה מור דה מרייר. לחמים | צילום: דניאל לילה
דה מור דה מרייר. לחמים | צילום: דניאל לילה

עוגת גבינה קלאסית | פיצי קפה

עוגת הגבינה של חיים כהן היא תמימה למראה וברגע הראשון נראית כמו עוגת גבינה שגרתית. אלא ברגע שלוקחים את המזלג הקטן ונועצים בה, מתגלה טעם ילדות משכר שנע בין שוקולד לבן- לפודינג וניל. השמנת החמוצה נותנת קיק שמאזן את הטעמים לכדי ביס מנצח. בקיצור, עוגה מצוינת בניחוח נוסטלגי מובהק שממש התקשינו לא להמשיך לישר ולישר מכל כיוון וזווית. 120 ש״ח
להזמנות: 03-9451886

עוגת גבינה קלאסית של חיים כהן בפיצי קפה | צילום: קרדיט ירון ברנר
עוגת גבינה קלאסית של חיים כהן בפיצי קפה | צילום: קרדיט ירון ברנר

עוגת גבינה פילדלפיה | בוטיק סנטרל

בבוטיק סנטרל הפציעו באחד מהשילובים האהובים עלינו, הלוא הם גבינה ושוקולד כמובן. הם עשו זאת עם עוגה נהדרת בנוסח אמריקאי ראוי וטעים ברמות. מתחילים מבסיס בראוניז שוקולד פאדג׳י לכל הדעות, שמעליו שכבת אפויה של עוגת גבינה המורכבת מגבינת שמנת פילדלפיה עשירה וקרמית. עוגה שמתאימה בעיקר לילדים ולילדים בנפשם, במובן הכי טוב. 168 ש״ח
בוטיק סנטרל

כמו הנסיך המדליק. עוגת גבינה פילדלפיה של בוטיק סנטרל | צילום: טל סיון ציפורין
כמו הנסיך המדליק. עוגת גבינה פילדלפיה של בוטיק סנטרל | צילום: טל סיון ציפורין

טארט מסקרפונה פקאן | מימי/נונו

"שילוב טעמים מקורי, מתוחכם ובוגר", כך הגדירו הטועמים שלנו את הטארט מסקרפונה פקאן, הטובה ביותר מתוך קולקציית החג של MIMI. יש לה לוק יפהפה ומרקם רך וקטיפתי שמתבקש לצלול לתוכו עם כפית ביד, רק כדי  לגלות שכבה אחר שכבה של – קחו אוויר – מוס מסקרפונה, פרלינה פקאן, טופי קרמל, סבלה שקדים, שונטיי שוקולד לבן וקראמבל פקאן. גם אם זה נשמע לכם כמו סינית סמכו עלינו, העוגה הזו לגמרי תדבר אליכם. 133 ש"ח.
להזמנות 

היפה הזו באמצע, על הגבעות הלבנות. MIMI | צילום: דניאל לילה
היפה הזו באמצע, על הגבעות הלבנות. MIMI | צילום: דניאל לילה

עוגת גבינה באסקית | רולדין

נכון שעוגת גבינה באסקית נשמעת כמעט בכל מקום בשנה האחרונה, אבל היי- שאלה יהיו הצרות שלנו. ובמקרה של רולדין, מדובר בצרה מתוקה במיוחד שכן העוגה הבאסקית שהוציאו מאמתחתם היא עוגה באסקית לתפארת. היא מורכבת מבסיס של סבלה ברטון שעשוי היטב, ומעליה גבינת שמנת ומסקרפונה אפויות במרקם מדויק שלא הופכות אותה לצמיגית אלא לאלגנטית, טעימה ונעימה. 149 ש״ח
רולדין

לא ציפינו. עוגת הגבינה של רולדין | צילום: רונן מנגן
לא ציפינו. עוגת הגבינה של רולדין | צילום: רונן מנגן

עוגת גבינה קלאסית | רביבה וסיליה

ברביבה וסיליה אפו כמיטב המסורת קולקציית של עוגות גבינה נהדרות לכבוד החג. אנחנו טיפוסים קלאסיים ולא יכולנו להישאר אדישים למראה עוגת הלבנה השגרתית לכאורה, שהייתה בביצוע מופתי. בסיס סבלה ברטון שבין היתר לא מכיל קמח (לנמענים) ומעליו שכבה דשנה של עוגת גבינה צוננת בשילוב שוקולד לבן. עוגה נהדרת שלא חוטאת במתיקות יתרה ונותרת קלילה וקיצית כמו שצריך.150 ש"ח
רביבה וסיליה

הולכים על הקלאסיקה. עוגת גבינה קלאסית עגולה של רביבה וסיליה | צילום: יעל יצחקי
הולכים על הקלאסיקה. עוגת גבינה קלאסית עגולה של רביבה וסיליה | צילום: יעל יצחקי

עוגת גבינה עם תותים וג׳לי תותים | שטפן

בקונדיטוריה והבייקרי האוסטרי של רחוב טשרניחובסקי אפו לכבוד חג השבועות  קולקציית עוגות מרגשת .בחרנו בעוגה בניחוח נוסטלגי שאהבנו במיוחד. תחתית ביסקוויט מקורמלת, מעליה עוגת גבינה אפויה ומלמעלה ג׳לי תות כמו של פעם שאין מהנה ממנו ותוספת של תותים טריים שנייה לפני שנגמרת העונה. עוגה נפלאה וכיפית שמחזירה לילדות, ומתאימה גם לילדים בנפשם. 170 ש"ח
שטפן

ג׳לי תות כמו שסבתא היתה מכינה. בעצם יותר טוב | שטפן צילום: יהונתן בן חיים
ג׳לי תות כמו שסבתא היתה מכינה. בעצם יותר טוב | שטפן צילום: יהונתן בן חיים

עוגת גבינה אפויה | האופים הקטנים 

קונדיטוריית האופים הקטנים מצדה המזרחי של בתל אביב ששוכנת ומאכילה את כל תושבי נחלת יצחק והסביבה, הציגו קולקציית שבועות חגיגית שכוללת גם עוגות ומאפים טבעוניים וללא סוכר. אנחנו בחרנו בעוגת גבינה אפויה היטב בעלת מרקם קליל ואוורירי, שמעליה נישאים פירות העונה כיאה לחג הביכורים, יחד עם זילופי קרם שנטילי. עוגה נהדרת וחגיגית שתתאים לכולם בשולחן החג. 65 ש"ח
האופים הקטנים

עוגת הגבינה של האופים הקטנים | צילום: יח"צ
עוגת הגבינה של האופים הקטנים | צילום: יח"צ

עוגת גבינה ללא סוכר | ביגה

לטעימה זו רתמתי את אבי, סוכרתי חובב עוגות ובעל ניסיון רב בטעימת עוגות ללא סוכר. הוא קבע כי העוגה נפלאה, לא חוטאת בטעם לוואי של תחליף סוכר, והיא עוגת גבינה כמו שעוגת גבינה קלאסית צריכה להיות. בסיס ביסקוויט טחון, שכבה עבותה של מוס גבינה צונן ונדיב ופירורים נעימים וטעימים מלמעלה. אגב, היא גם ללא גלוטן כך שכולם יכולים ליהנות מהעוגה שלא מקפחת אף טועם. 64 ש"ח
ביגה

עוגת הגבינה של ביגה | צילום: איתמר גינצבורג
עוגת הגבינה של ביגה | צילום: איתמר גינצבורג

טורט גבינה אפויה | מיקי שמו

לא מכל דבר צריך לעשות עניין, ולפעמים קלאסיקה היא כל מה שצריך כדי לסגור את פינת החג. עוגת הגבינה של מיקי שמו ניחנה בלוק צחור ואלגנטי ובמרקם הנכון בין עשיר לאוורירי. המלית מתוקה עדינה ועושה חשק לעוד ועוד ביס ומזל שהיא עגולה, אחרת לא היינו מפסיקים ליישר. 100/150 ש"ח.
להזמנות

צחורה וענוגה. טורט גבינה של מיקי שמו | צילום: דניאל לילה
צחורה וענוגה. טורט גבינה של מיקי שמו | צילום: דניאל לילה

בחושה גבינה ופירות אדומים | מאפה נאמן

לכבוד החג הלבן חברה רשת מאפה נאמן הוותיקה לבלוגר רון יוחננוב, שהרכיב קולקציית קפסולה שכבר עושה גלים באינסטה. מתוך המגוון האקסטרווגנטי אהבנו את העוגה שהיא כביכול הצנועה ביותר, עוגה בחושה עם גבינה ופירות אדומים, בגלל המרקם האוורירי והטעמים החמוצים־עדינים. וכן, המחיר לגמרי משחק תפקיד, 49 ש"ח בלבד.
מאפה נאמן

בחושה גבינה ופירות אדומים רון יוחננוב למאפה נאמן | צילום: גיל אבירם
בחושה גבינה ופירות אדומים רון יוחננוב למאפה נאמן | צילום: גיל אבירם

עוגת גבינה מנגו | עוגות דה לה פה

העבודות באבן גבירול חיסלו את קפה דה לה פה בפינת מרמורק. עד לאיתור לוקיישן מתאים במיקום אחר בעיר הסניף ברמת גן מבצע משלוחים, וכך עוגת הגבינה מנגו המשובחת הזו תוכל להגיע אליכם עד לפתח הדלת. היא חמוצה־מתוקה, אוורירית וקלילה, ומחברת בין החג הלבן לחופים טרופיים בעזרת מוס גבינה מנגו וליצ'י, שמונח על תחתית פריכה מקדאיף אפוי בחמאה. המחיר עלול להרתיע, 194 ש"ח, אבל העוגה גדולה ומספיקה בקלות לכל מי שתרצו להזמין.
עוגות דה לה פה

טעם של חופים טרופיים. עוגות דה לה פה | צילום: ניקי טרוק
טעם של חופים טרופיים. עוגות דה לה פה | צילום: ניקי טרוק

עוגת גבינה ופטל | מייזון קייזר

הפטיסרי הצרפתי התאים את רוחו לחג הגבינות עם סדרת עוגות גבינה, מאפים וקישים שבאו לנו בדיוק בזמן. עוגת הגבינה שאהבנו מכולן היא עוגת גבינה אפויה עם ציפוי נדיב של קרם פטל חמצמץ, שניכרים בו טעמי הפרי המופלא. את החמיצות של הפרי מאזנים עם שוקולד לבן, מה שמייצר עוגה מאוזנת, וגם לא מתוקה מדי לכל המלעיזים שלא אוהבים נורא מתוק- זו העוגה בשבילכם. 159 ש״ח
מייזון קייזר

איזה פרוסה. עוגת פטל של מייזון קייזר | צילום: ליאל סנד
איזה פרוסה. עוגת פטל של מייזון קייזר | צילום: ליאל סנד

>> מתכון מנצח: לא רק ב"מאסטר שף" – כך תכינו יורקשייר פודינג

המנצחת שלנו:

פאי יסמין ומשמשים | פרויקט פאי (טל איטקין)

את הקונדיטורית טל איטקין הכרנו לראשונה בקורונה, כשפרשה ממסעדת משייה ויצאה לדרך עצמאית. מאז העסק שלה, "פרויקט פאי", ממשיך לגדול ולהפתיע בשילובי טעמים מקוריים ומסקרנים, שקורצים לפודיז עם חך מתוחכם. שום דבר במאפים של איטקין אינו קל להכנה ואת הצירופים שהיא בוחרת לא תראו במקומות אחרים, כפי שקורה בפאי יסמין ומשמשים שמורכב מ – וכאן צריך להקשיב היטב – תחתית שקדים פריכה, פרלינה מגלעיני גוגואים (שהיא מפצחת בעצמה), קרם יסמין, קולי אמרטו דיסארונו שמתכתב עם טעמי גלעיני הגוגו, פרוסות דקיקות של משמשים צלויים ופרחי יסמין לקישוט. הניגוד בין בסיס השקדים הפריך לקרם הקטיפתי שמותיר בפה סיומת יסמין מבושמת העיף לנו את הפוני, ועל משמשים אנחנו הרוסים בכל צורה. יצירת מופת, לא פחות. 240 ש"ח.
פרויקט פאי

מופת אמרנו. פאי יסמין | צילום: פרויקט פאי
מופת אמרנו. פאי יסמין | צילום: פרויקט פאי

בונוס מיוחד:

ספייישל דונאט | דה שואו רום ואוסם

אז לא הבנו בדיוק את הקשר לשבועות, חוץ מזה שמדובר בבצק מטוגן עם  פודינג של אוסם במיוחד לשבועות, אבל עם טעם כזה אנחנו לא רוצים להתווכח. ועל כן נספר לכם ספיישל הדונאטס, הבאנים והקרואסונים מבית שואו רום, המשולבים עם פודינג בייגלה ובמבה אדומה מבית אוסם שיצאו במהדורה מוגבלת לשבועות. יש ברלינר שהוא דונאט ללא החוא במילוי קרם פודינג בייגלה או במבה אדומה, קרואסון עם המילויים הללו לבחירה וגם באן וניל עם ציפוי שוקולד ממולא בפודינג. בקיצור, אין ממש קשר ישיר לשבועות, אבל תרקדו ותאכלו. 25 ש״ח לכל מאפה
דה שואו רום

מה הקשר? בירה נשר. העיקר יש דונאטס של שואורום | צילום: חגית גורן
מה הקשר? בירה נשר. העיקר יש דונאטס של שואורום | צילום: חגית גורן

הכתבה פורסמה לראשונה באתר "טיים אאוט"