גרניט ופרחים

מה עושה טוב לפרחים, ומה יפוצץ את הגרניט? המומחים עונים

88 שיתופים | 132 צפיות

כיצד לבחור משטח עבודה למטבח?

אני עומדת להחליף את משטח העבודה במטבח שלי, אחרי שהוא שירת אותי נאמנה כעשרים שנה. מה כדאי לי לדעת, כדי שגם המשטח החדש יחזיק זמן רב?

מומחי רשת "אייס" עונים:

  • כשבוחרים משטח טבעי (מגרניט, שיש, או אבן) מומלץ לא לסמוך על הדוגמה שבחנות. כדאי לגשת למפעל עצמו, לבחור את הלוח הספציפי שממנו ייחתך המשטח ולחתום עליו את שמכם. כך תימנע אי התאמה בין הדוגמה לבין מה שמתקבל בפועל.
  • בררו אם אפשר לתקן את המשטח וכיצד עושים זאת, כדי שלא תיאלצו להחליף את כל המשטח אם הוא ייפגם.
  • מכל הקריטריונים שיש להתחשב בהם כאשר בוחרים חומר גלם, ספיגה היא הקריטריון החשוב ביותר. 90 אחוז מהבעיות במשטחים נובעות מבעיות ספיגה (כלומר, היווצרות כתמים) – במיוחד סביב הכיריים במשטחי שיש ואבן. בגלל שאין תקן בנושא, כדאי לקנות משטח של יצרן מוכר, שמקפיד על המוניטין שלו, ונותן אחריות ושרות.
  • חשוב לברר מה כולל מחיר המשטח: האם רק את חומר הגלם, או גם חיתוך (לכיריים וכיור), הובלה, הרכבה ועוד. יש לסכם בכתב את מה שנקבע לגבי העיבוד והגימור.
  • מבחינה טכנית, ניתן להרכיב כל משטח בכל מטבח. אבל לא מומלץ להרכיב משטח עץ מסביב לכיריים עם להבה. במקרה כזה, עדיפים משטחי שיש, אבן, או נירוסטה.
  • כדאי שיהיו כמה שפחות חיבורים בין המשטחים. בכל מקרה, רצוי שהחיבורים יהיו במקומות לא בולטים.
  • חשוב לחפות את הקיר הצמוד למשטח רק לאחר הנחת המשטח, כדי למנוע חדירת רטיבות לתוך ארונות המטבח.
  • אם מעוניינים בהתקנה שטוחה של הכיור (כלומר, שיהיה בגובה המשטח) חשוב לבדוק כי ליצרן השיש יש אישור מטעם יצרן, או יבואן, הכיור לעבד את פתח הכיור בהתקנה שטוחה.
  • כדי שיהיה נוח לעבוד על המשטח, הוא צריך להיות ברוחב של לפחות 65 ס"מ.
  • רצוי לברר עם היצרן באילו טכניקות וחומרי ניקוי יש לנקות את המשטח.
  • לא מומלץ להניח על שום סוג של משטח סיר חם. כל משטח עמיד עד דרגת חום מסוימת ואפילו משטח גרניט עלול להתפוצץ.



לא מומלץ להניח על שום משטח סיר חם. כל משטח עמיד עד דרגת חום מסוימת ואפילו משטח גרניט עלול להתפוצץ

לא מומלץ להניח על שום משטח סיר חם. כל משטח עמיד עד דרגת חום מסוימת ואפילו משטח גרניט עלול להתפוצץ

כיצד להאריך את חיי הפרחים?

הפרחים שאני קונה בחנות נובלים לא פעם אחרי יום-יומיים בלבד. חבל לי על הכסף וגם על הפרחים המסכנים, שבקושי זוכים להגשים את ייעודם. האם אפשר להאריך את חייהם?

משה קצ'נסקי, יועץ למועצת הפרחים בנושא פרח קטוף, עונה:

פרחים ממשיכים לחיות גם לאחר שנקטפו. טיפול נכון מאריך את חייהם ואף מסייע להם להמשיך ולהתפתח.

חיתוך ומים

  • יש להקפיד לשים את הפרחים במים ובמיכלים נקיים. מים קשים ובעלי תגובה בסיסית מקצרים את חיי הפרח, לכן כדאי להשתמש במי גשמים, מי מזגן, או מים מזוקקים, הנמכרים בחנויות ובתחנות דלק. יש לשים את הפרחים במים סמוך ככל האפשר לזמן הקניה. יש להחליף מים ולחדש את החתך כל יומיים, כדי למנוע את זיהום המים ואזור החתך בחיידקים
  • יש להסיר את העלים התחתונים מהגבעול, כדי שלא יהיו בתוך המים ויגרמו להתפתחות מיקרואורגניזמים.
  • יש לקצר את הגבעול באלכסון, כדי להגדיל את שטח החתך הנמצא במגע עם המים. את החתך יש לבצע בכלי חד, כדי לא למעוך צינורות הובלה. החיתוך גם מונע הגלדה, שעלולה לחסום את מעבר המים. אם הצמחים מכילים שרף, יש להשהות לאחר חידוש החתך את 3 הס"מ התחתונים של גבעול הפרח במים על סף רתיחה.

מזון

התמיסות הבסיסיות להחזקת פרחים באגרטל כוללות: חומר חיטוי, שמונע התפתחות חיידקים ופטריות; חומר להורדת מתח הפנים של המים, שמאפשר כניסה קלה יותר של מים לצינורות ההובלה; חומרים להחמצת המים, שמשפרים את זרימת המים בגבעול; וסוכר, שמספק אנרגיה. בגלל שקשה למצוא תמיסות כאלה בחנויות פרחים, הנה מרשם ביתי:

  • כחומר חיטוי אפשר להשתמש בתמיסת אקונומיקה, הנמכרת בדרך כלל בריכוז של 3.5%. יש להוסיף מדי שלושה ימים 10 טיפות מתמיסה זו לכל ליטר של מי אגרטל.
  • כדי להוריד את מתח הפנים של המים ניתן להוסיף לכל ליטר מי אגרטל שתי טיפות סבון רחצה, או סבון כלים.
  • כדי להחמיץ את התמיסה אפשר להוסיף שתי כפות של מיץ לימון לכל ליטר של מי אגרטל.
  • שתי כפיות סוכר (10 גר') לכל ליטר של מי אגרטל יתאימו לרוב סוגי הפרחים. הסוכר עלול להזיק לפרחים עם עלים רכים וגדולים. במקרה כזה יש להסיר את העלים לאחר שניזוקו, או להקטין את כמות הסוכר. אין להוסיף סוכר לתמיסה גם אם לא בטוחים לגבי טריות ואיכות הפרחים. כדי לגרום לפתיחה טובה יותר של פרחים סגורים, ניתן להכפיל את כמות הסוכר. במקרים כאלה יש להסיר פרחים שנבלו ועלים שניזוקו.
12.10.06

(עודכן ב – 24.02.09)