האיש שבפנים

עשר עצות לבחירת מעצב פנים

88 שיתופים | 132 צפיות

למה צריך אותו בכלל?

בעלי חוש עיצובי מפותח וידיים טובות בהחלט יכולים למלא את תפקיד המעצב בעצמם, אבל לטובת אלה שלא ניחנו בחוש המתאים, קיימים מעצבי פנים. גם האדריכל או הקבלן לא יכולים תמיד לעזור בכל הפרטים הקטנים של העיצוב, על אף שרבים מסתמכים על הדרכתם; לאדריכל אין תמיד את מלוא אורך הרוח הדרוש, ולקבלן אין ידע והכשרה בתחום העיצוב.

איך הוא עושה את זה?

מעצב הפנים נכנס לתמונה אחרי שהאדריכל סיים את מלאכתו. אם האדריכל אחראי על תוכנית הבקשה להיתר בנייה, תכנון החללים, הפתחים והחזיתות, מעצב הפנים אחראי על תכנון כל "הפרטים הקטנים", אותו מגע קסם שיהפוך את החלל ממבנה סתמי לבית במלוא מובן המילה: תכנון הריהוט והעמדתו, בחירת חדרי אמבטיה ומטבח, מיקום נקודות חשמל ותאורה, ביצוע עבודות גבס, ריצוף, צבע, דקורציה וטקסטיל.

מתי צריך אותו?

מתי שוכרים מעצב פנים? האם מחכים שהבית יעמוד על תילו או משתפים את המעצב כבר בשלב התכנון? ככלל, מומלץ לבחור מעצב פנים כבר בשלב שבו בוחרים אדריכל, כלומר בשלבים הראשונים של תכנון הבית, אז תרומתו עשויה להיות משמעותית מאוד. מאחר שמעצב הפנים חושב מראש על התכנון הפנימי ומיקום הרהיטים, התוצאות מדויקות יותר והעלות נמוכה יותר.

איפה מוצאים מעצב פנים?

הדרך הטובה ביותר לבחור מעצב פנים היא דרך המלצות של לקוחות. מומלץ להיפגש עם 2-3 מעצבים ולבחור בזה שעומד בשני קריטריונים – מקצועיות ויחסי אנוש. התרשמו מרמת העבודות שלו, מבחירת החומרים, מההרמוניה, התכנון והשילוב בין פרקטיקה לאסתטיקה. לאחר מכן בדקו את ההרמוניה ביניכם ובין המעצב – האם הוא יודע כיצד "לתרגם" את חלומותיכם למציאות והאם הוא קשוב לכל שאלותיכם ורצונותיכם.

מה מסכמים בחוזה?

מצאתם את המעצב המיועד לכם? מזל טוב! אבל כמו בכל קשר מחייב, גם כאן כדאי לתת לו סימוכין רשמיים. רצוי להתקשר עם המעצב בחוזה סטנדרטי המפרט את התנאים השונים: מה הלקוח צריך לספק, ומה המעצב צריך לספק'. כנספח לחוזה משמשת הפרוגרמה – תיאום ציפיות של הלקוח למעצב. הנספח המפורט מסביר את אופי העבודה המדויקת, הנבנית על פי הצרכים המדויקים שלכם, אותם פרשתם בפני המעצב.

כמה זה עולה?

הדרך הטובה ביותר להפגיש בין החלומות למציאות היא על ידי בחינת המשאבים הכספיים שלכם: כמה אתם יכולים, רוצים וצריכים להשקיע בפרויקט. מקום חשוב ניתן למשאב הכספי, שקובע באיזה רמת מחיר יהיה כל פריט בבית, אולם גם משאבים אחרים, כמו זמן פנוי ובהיערכות בני המשפחה, משפיעים על תהליך עיצוב הפנים.

איזה סגנון אתם אוהבים?

אחד השלבים הראשונים בעיצוב הפנים הוא בחירת סגנון שילווה את כל החדרים בבית. המעצב ינסה לעמוד על העדפותיכם: אילו חומרים אתם אוהבים, אלו רהיטים, וכו'. רעיונות לקו מנחה אפשר לקבל גם ממגזיני עיצוב או מבתים של מכרים. עם זאת, זכרו שעיצוב הוא כמו בושם: לא כל מה שמתאים לאחד יתאים גם לאחר, ולכן חשוב שהסגנון שבחרתם יתאים לסביבה שבה הוא נמצא ויאפשר לכם לחיות איתו בשלום לאורך שנים.



אילוסטרציה: PHOTOS ASAP" src="https://atmagil-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/misc/prev_images/pagemodule/image1/355/1355/__________-____________.gif?1155487980" />

"חשוב שהסגנון שבחרתם יתאים לסביבה שבה הוא נמצא ויאפשר לכם לחיות איתו בשלום לאורך שנים."
אילוסטרציה: PHOTOS ASAP

כיצד עובדים בשיתוף פעולה?

תכנון בית שמתאים למשפחה כמו כפפה ליד מצריך עבודת תחקיר לא קטנה, בה ישאל אתכם המעצב על אורח חייכם והרגלי המחיה שלכם, ובהתאם לתשובותיכם יתאים את עיצוב הבית לצורכיכם. אתם, מצידכם, תעלו בפני המעצב את רצונותיכם והוא יפרוש בפניכם את העלות מול התועלת או את הערך הפונקציונלי מול האסתטי.

מה זה כתב כמויות?

בכתב הכמויות מעלה המעצב על הכתב את צורכי תוכנית השיפוצים, תוך שהוא מתייעץ עם מהנדס לגבי התקנת דלתות, נקודות חשמל, התקנת הריצוף והחיפויים ועוד. המעצב מעביר את כתב הכמויות לשלושה קבלנים לשם תמחור, ולאחר שנבחר הקבלן, הופך כתב הכמויות לחוזה תקף. מעצב הפנים אחראי על הכללת כל הפריטים הדרושים לשיפוץ, מפקח על העבודות, ומלווה את הלקוח לחנויות השונות.

מי בעל הדעה?

אחת התופעות השכיחות בעיצוב הבית היא עודף העצות שתקבלו ממכרים שונים. בליל העצות עלול לגרום להתנגשויות בין בעלי המקצוע השונים. אז איך מונעים מריבות מיותרות? קודם כל, מיידעים את המעצב לגבי כל העצות שקיבלתם, וסומכים על שיקול דעתו בבחירת הפתרונות המתאימים. בנוסף, כדי ליצור יחסי עבודה טובים עם כל הגורמים, יש לחלק את העבודה בצורה נכונה בין בעלי המקצוע, כך שאף אחד מהם לא יחדור לתחום סמכותו של האחר.

13.08.06

(עודכן ב – 24.02.09)