משפחתית בברצלונה

מרגישים בבית. דירה משפחתית בברצלונה | צלם: חוזה לואיס האוסמן
מרגישים בבית. דירה משפחתית בברצלונה | צלם: חוזה לואיס האוסמן

דירה משפחתית באזור יוקרתי בברצלונה שופצה לצרכי דייריה, תוך שמירה על חללים משותפים לכל בני הבית לצד חללים אישיים השומרים על פרטיות. מרגישים בבית

88 שיתופים | 132 צפיות

כרטיס ביקור

שם המשרד: L.M.J
מעצבת: Laura Masiques
אתר: www.interioreslasi.blogspot.co.il
פרויקט: דירה משפחתית
מיקום: אפ-טאון ברצלונה, ספרד
שטח: 200 מ"ר


חדר המשפחה מואר בטבעי

בין יוקרה לפשטות

ברצלונה – העיר השנייה בגודלה בספרד – היא אחת הערים הנחשקות ביותר (כמקום מגורים) בעולם. היא זוכה דרך קבע בדרוגים גבוהים במדדי איכות החיים של הערים באירופה ובעולם; היא נהנית ממזג אוויר נוח, מאנשים נעימים וממראה שיקי. באפ-טאון של העיר, באזור יוקרתי, החליטה משפחה בת שש נפשות (זוג הורים וארבעת ילדיהם) לשפץ דירה ולהתאימה לאורך החיים התוסס של בני הבית.

הדירה ממוקמת בקומה השנייה של בניין מגורים ובו חצר ובריכה משותפת ממנה נשקפת הצמחייה המטופחת שמסביב. לדירה שתי כניסות – אחת לבני הבית והיא מובילה למבואה וממנה לטרקלין ולחדרים, וכניסה שנייה לעובדת המגיעה מדי יום שמסייעת בניקיון, בבישול ובטיפול בילדים, כניסה נוספת זו מובילה הישר למטבח ולחדר השירות הצמוד אליו.

לדברי המעצבת לאורה מסיקס (Laura Masiques), דיירי הבית ביקשו ממנה לתכנן את הדירה כך שלכל אחד מהילדים יהיה אזור נוח משלו וכי יחידת ההורים תאפשר פרטיות מוחלטת. לכן הוחלט לחלק מחדש את חלל הדירה, כך שיהיו בו שני טרקלינים – אחד גדול ומרווח הצמוד לפינת האוכל וממנו יציאה למרפסת, והשני שנועד בעיקר לילדים ובו טלוויזיה ומשחקים.


המטבח פשוט ופונקציונלי ומשמש את העוזרת

בין משפחתיות לפרטיות

שיפוץ הדירה כלל שינוי מרכזי בקווי המתאר של הדירה: הפיכת חדר נטול חלונות במרכז הדירה לחדר משפחה. לשם כך המעצבת שברה את אחד הקירות שלו והאריכה קיר אחר, המשותף לחדר האמבטיה; כך נוצר חלל מרווח ורבוע בצורתו (במקום הצורה המלבנית שהייתה שם קודם). בנוסף, המעצבת הוסיפה חלון צר וארוך בקיר המפריד בין חדר המשפחה לטרקלין המרכזי, היוצר זרימה הרמונית של אור ואוויר בין שני החללים. המעצבת אף הוסיפה דלת בין חדר המשפחה ליחידת ההורים, ולהגברת הפרטיות של יחידת ההורים הוצמדה אליה מרפסת פרטית וכן יחידת שירותים ואמבטיה.


חדר השינה

בין חמימות לקרירות

ילדי הבית זכו לשלושה חדרים: שני חדרים נפרדים לבת ולבן הגדולים, הנמצאים בסמיכות לחדר האמבטיה שבמרכז הדירה, וחדר משותף לשתי הבנות הצעירות יותר שאליו צמוד חדר אמבטיה נוסף – כך שלילדים יש חדרי אמבט משלהם. המעצבת מספרת כי היה חשוב לבני הבית לאפשר כניסה מלאה של אור טבעי מבחוץ וכי הם ביקשו ממנה ליצור מראה קליל ומשוחרר לבית. לשם כך נבחרו גוונים קרירים, המשלבים נגיעות חמות של עץ טבעי ורהיטים בעלי מראה מחוספס.

הרצפה בכל החדרים (למעט המטבח) כוסתה בקורות עץ אלון ברוחב 20 ס"מ בגוון חום-דבש שעבר תהליך "כבישה" (pickled oak). הקירות והתקרה בחללים המרכזיים נצבעו בגוון תכלת-טורקיז, אשר לדברי המעצבת מרגיע ומשרה נינוחות ולעתים אף הידור מסוים, המשתלב – כפי שניתן לראות – עם הנברשות האלגנטיות עם נטיפי הקריסטל הזוהרים, שנתלו מעל לשולחן האוכל. לחדרי השינה נבחרה קשת צבעים עדינה וחמימה יותר: יחידת ההורים מאופיינת בגוני בז' ולבן שמנת, לחדרי הילדים נבחר סגול לוונדר בשילוב עם טפט פרחוני ואילו חדר הבנות הצעירת נצבע בלבן קרם.


חדר הרחצה

בין אלגנטיות לחספוס

רוב הרהיטים בדירה תוכננו ונבנו עבור בני המשפחה במיוחד על ידי אנשי מקצוע מקומיים. הספות בסלון, השולחן בסלון, שולחן המטבח שולחן ועוד רהיטים רבים אחרים נרכשו בחנויות וינטג' ובשווקים העשירים של ברצלונה, בהם ניתן למצוא מגוון עצום של פרטי ריהוט ודקורציה. בנוסף לאלו, למעצבת יש קו הלבשה וריהוט לבית משלה (Studio Jardí ובספרדית: estudio jardí) שבו נרכשו ורהיטים נוספים.

המעצבת הקפידה לתת מקום לבדים מחומרים טבעיים כמו פשתן, במגוון של צבעים, גימורים וטקסטורות, בהם עשה הרפד המיומן שימוש היוצר תחושה טבעית ומחוספסת. תחושת החספוס והכובד נגרמת מהשימוש בחומרים טבעיים, והיא זוכה לעידון באמצעות מיעוט קישוטים ודקורציה על הקירות. גם האח וגם כלי הקרמיקה שעליו זכו לגוון תכולת והם מהווים רקע שקט לשולחן האוכל ולנברשות שמעליו. ספרי הספריה – שבנויה משתי נישות בקיר משני צדיו של אח – שוברים בצבעוניותם את המונוכרומטיות של הקיר. גופי תאורה ולהם רגליים דקיקות – חלקם אולטרה מודרניים בסגנון תעשייתי וחלקם קלאסיים – משאירים את מרכז החלל פתוח, ועצי בונזאי ננסיים משרים אוירה של הקפדה מינימליסטית.

פס עץ מדורג שנצבע בלבן בסגנון הטרקלינים האירופיים מפריד בין התקרה לקירות והוא משתלב עם כריות פרחוניות ועם הדפס של מפה עתיקה. לצדם רהיטים ופריטים בסגנון הווינטג', כמו מכונת כתיבה ישנה על שולחן עבודה ושימוש בשטיפת ווש לבנה (גם למסגרת לתמונה וגם לכיסא ולשולחן העבודה) -יוצרים עומק היסטורי; מעין אשליה שעיצוב הדירה התהווה בתהליך רב-שכבתי – שכבה על גבי שכבה במשך תקופה ארוכה, ולא כפרויקט עיצובי קצר מועד ומתוכנן.
לעומת הדרמתיות היחסית של החללים הציבוריים – המטבח, שבו שוהה בעיקר העוזרת, מרווח ונטול דרמה. החלל הרחב מאפשר תנועה חופשית ומאופיין במראה מינימליסטי ופונקציונאלי – אריחי פורצלן בגודל 60×60 ס"מ, נוחים לניקוי, נישות למכשירי חשמל, משטחים בהירים, מגירות אכסון מרווחות ושולחן אוכל גדול שהוזמן במיוחד מספק מקומי, השרת את בני הבית ביומיום.


חדר הילדים

בין אווירה דרמטית לנוחות

חדרי השינה וחדר המשפחה נועדו לאפשר לבני הבית לפעול בחופשיות בשגרת חייהם. בחדר המשפחה יש לרהיטים אלמנט משחקי והומוריסטי, למשל: שרפרף בצורת גלובוס, שולחן בעל גלגלים ענקיים בתור רגליים, ושידה שבה ארגזים בצבעים שונים, המשרים עליזות.
חדר ההורים עוצב בסגנון סוויטה מלכותית. יש בו וילונות וכיסויי מיטה הנשפכים על הרצפה, ושטיחים מהאוסף הפרטי של בעלי הבית המעשירים את האווירה. חדר האמבטיה של יחידת ההורים גדול ובו רצפת בטון חלקה בעובי של שני מילימטר בלבד, ועליה חיפוי שעווה המשפרת את עמידותו. עוד בחדר האמבטיה: מראות ענקיות, שטחי אכסון ותאורת לד רכה וממוקדת. כל המכלול יוצר חדר נעים במיוחד.

נראה כי המעצבת הצליחה ליצור דירת מגורים נעימה וכבר מהרגע הראשון מרגישים בה בבית, זאת באמצעות שילוב סגנונות ופרטי ריהוט שהיסטוריה עשירה מאחוריהם. כל אחד מבני הבית יכול למצוא את את הפינות והנישות השונות המתאימות לו ולעיסוקיו, ובמקביל – לשמור על משפחתיות בחללים המשותפים.