סיפורים מהכורסה

כורסאות הן ניידות ומשתלבות במרחב פנים משתנה

88 שיתופים | 132 צפיות

הבית שלנו משול בעינינו לארמון פרטי, ובתור שכזה גם בו צריך להיות כס מלכות. את התפקיד הזה ממלאת בהצלחה מרובה הכורסה, שמעמדה הרם במתחם הביתי, התגבר עוד יותר בזכות תוכנית הטלוויזיה "ארצ'י בנקר", שהפך אותה לפריט אישי מאוד, כמעט מקודש.

מאז ימי התוכנית האהובה ועד ימינו, קיבלה הכורסה משמעויות רבות, הרבה מעבר למטרה הפונקציונלית שלה לספק ישיבה נוחה ומרווחת. היום הכורסה היא פריט מעודכן, המהווה מעין סמל סטטוס בסלון, ומופיע בסגנונות מרובים ובעיצובי עילית של מעצבים מהשורה הראשונה. ביכולתה של הכורסה לשנות את מראה החלל כולו ולהעניק לחדר שיק חדש ומרענן.

פינה רכה להנאה

כורסאות רבות נראות נפלא, מעוצבות לעילא ומזמינות לשבת, אבל השהייה בהן לוחצת בגב התחתון, צרה לכתפיים או קשה מתחת לישבן. במקרה כזה, גם הכורסה היפה ביותר תשאר מיותמת בדרך-כלל, וכך גם הכיס. הנדסת אנוש היא ערך עליון בתכנון כורסת טלוויזיה וחשוב מאוד שהיא תספק תמיכה אורטופדית ראויה. רצוי לבחור בכורסה בעלת מנגנון כוונון אישי שתאפשר שינוי של מידת הכוח הדרושה להשכבת משענת הגב בצורה אינדיווידואלית. כמובן, שכורסה נוחה צריכה להיות גם אסתטית ולהשתלב בחלל בו היא ממוקמת, שכן השילוב בין פרקטיקה, אסתטיקה וארגונומיה הוא כלל מפתח בריהוט.



שזלונג ספאדה

שזלונג ספאדה

נוחות לרגליים, פינוק לגב

תוספת קטנה אבל נחוצה לכל כורסה הוא הדום הרגליים, רהיט קטן מידות המאפשר ישיבה עם הרגליים למעלה, כך שהדם זורם טוב יותר. ההדום יכול להיות משולב כחלק מהכורסה ולהיפתח בעזרת מנגנון ידני, חשמלי או פניאומאטי. אפשרות אחרת היא תוספת של יחידת הדום עצמאית. כשהוא לא בשימוש ההדום הנייד יכול לשמש גם כמקום להנחת ספר, שלט או עיתון. פינוק נוסף המוצע כיום הן כורסאות מסג', המאפשרות מגוון תוכניות לעיסוי, למנוחה ולהרפיה, וחלקן אף כולל מערכת אינפרא אדום, שבאמצעותה נבנית לאדם תוכנית מסג' אישית. עוד מוצעים בשוק כורסאות שיאצו, כורסאות מסג' עם כיסי אוויר, העוטפות את הגוף מכיוונים שונים, וכורסאות מסג' רוטט, המשלבות ויברציות שממריצות את מחזור הדם.

ניחוח אירופאי בסלון

פריט ריהוט שכולו הנאה ואסתטיקה מעודנת הוא השזלונג, מילה צרפתית שפירושה כיסא ארוך, המהווה למעשה כורסה ארוכה לאדם אחד. באנגלית היא מכונה מיטת יום, כי היא משמשת לשינה חטופה, למנוחה ולקריאה. השזלונג מאפשר ישיבה, שכיבה מלאה ושכיבה חלקית עם רגליים למעלה, מה שהופך אותו לפריט האידיאלי למנוחת צהריים. זו למעשה כורסת-מיטת יחיד עם משענת ראש בקצה רוחבי אחד, ולעיתים גם עם משענת יד וגב בקצה אורכי אחר. יתרונו העיצובי של השזלונג הוא בניחוח האירופאי שהוא מוסיף לחדר. העמדתו בפינה צדדית, כפי שמקובל בבתים רבים, מאפשרת יצירת מתחם נוסף ואינטימי גם בחלל פתוח, כמו סלון ביתי מרווח.



כורסת עור של

כורסת עור של "ריץ' & טיילור"

מיקומים, רעיונות ואופנות

התבנית הבנאלית של מערכת סלון 3+2+1, לשמחתנו, כבר מזמן הפכה לפאסה, וכעת אפשר לאמץ חירות עיצובית. פתרון נוח וגמיש לסידור הסלון הוא ספה מרכזית אחת ארוכה, באורך של 200- 180 ס"מ, בליווי שתי כורסאות עזר אותן ניתן לנייד ולהעמיד בכל פעם במיקום שונה.

אחד המקומות הקלאסיים להעמדת כורסה הוא במבואת הכניסה לבית. כמובן, שעל המבואה להיות רחבה דיה, לפחות 150 ס"מ. לצד הכורסה כדאי להוסיף נקודת טלפון ומנורת קיר קטנה.

חדר שינה מאובזר לרוב במיטה זוגית רחבה, שתי שידות וארון בגדים, ומאפשר רק שינה והתלבשות. כדי ליצור בו פינה אישית יותר, העמידו כורסה – אפילו צרת מידות, כך לא תתפוס שטח רב.

ספריה ביתית היא פריט המלא בעושר ויזואלי ועניין, העמדת כורסה לצדה תהפוך אותה לשימושית עוד יותר, שכן אפשר יהיה לעלעל בספרים בנחת. שתי כורסאות ושולחן עזר קטן ביניהן יהפכו את הספריה ל"פינת קפה" ביתית, שמזמינה לנהל בשטחה שיחות אינטלקטואליות.

השלזונג יכול להוות נקודת מוקד עיצובית בכל חלל בו ימוקם, בעיקר בשל הצורניות הייחודית שלו. לצדו מומלץ להוסיף מנורת רגל גבוהה, כך שייווצר משחק של קו מאוזן מצד השזלונג, וקו מאונך מצד המנורה.

מרפסת שמש היא המקום המושלם ליצור קצת טבע בבית, ולכן מומלץ להעמיד בה שתי כורסאות בשזירת חבלים, ראטן או במבוק. הסגנון הטבעי ישתלב מצוין עם החוץ-פנים, והוספת כמה עציצים מטופחים תחזק את אווירת חיק הטבע הביתי.

כורסה דו-שימושית היא כורסה שמאפשרת גם ישיבה וגם אחסון. כיום קיימות בשוק כורסאות עם מושב עליון מתרומם, שבתוכו ניתן לאחסן אוצרות רבים. כורסאות אלו יהיו שימושיות במיוחד בחדרי ילדים צפופים ועמוסים, אולם חשוב להקפיד על התקנת מנגנון צירי פשוט, שלא יסכן את אצבעות הילדים בעת הסגירה.

היתרון של כורסה הוא בהיותה רהיט משלים, כך שלא חייבים לרכוש מערכת שלמה של כורסאות וספות שתואמות זו לזו. עבור סלון קיים אפשר להוסיף כורסה אחת בעלת מראה שונה משאר הפריטים בחלל, ובכך להעניק לו מראה עיצובי שונה בקלות.

מגמה מובילה לאחרונה בעיצוב כורסאות היא סגנון הרטרו, שמגיע בעקבות השפעות נוסטלגיות שזוכות לעדנה מחודשת. כורסאות אלו מאופיינות בקווים מעוגלים, מסעדי עץ ושימוש בבדים מלאי צבע חי כמו אדום וכחול-עמוק, ברוח שנות ה-60 התוססות.

אווירת קלאב אנגלי גברי בסלון אפשר להשיג בעזרת כורסאות בהשראת שנות ה-20 של המאה ה-20, עם ריפוד מעור או דמוי עור, שיבוצי ניטים עגולים וצבעי חום עמוקים. התרווחו עם כוסית קוניאק ותרגישו באירופה.

חדר נוער אנמי ניתן לרענן בקלות עם כורסה קטנה בריפוד פרווה סינתטית, שמתאימה לאווירה הדינאמית והקינקית מעט שבני נוער אוהבים ליצור בחדרם. בחירה בגוון פרווה לא טבעי, כמו ורוד או ירוק, יחזק את נוכחות הכורסה וידגיש אותה כמעט על כל רקע.

בד ריפוד עמיד חיוני במיוחד כשמדובר בכורסאות טלוויזיה, שכן הנטייה שלנו היא לאכול ולשתות עליהן באופן קבוע. לכן חשוב לוודא שהבד עבר טיפול דוחה כתמים ושצבעו עמיד בפני שחיקה ושפשוף. בדרך כלל בדים סינתטיים מאפשרים ניקוי פשוט יותר מאשר בדים טבעיים.

אווירה קלאסית מאופקת בסלון תוכלו ליצור בעזרת שתי כורסאות ברוח המאות ה-18-19. אלו עשויות מעץ, מעוצבות עם פיתוחים ועיטורים ומגיעות בריפוד קטיפה בגוון בורדו. אם אתם רוצים לגלות נועזות יתר – בחרו בכורסאות בהן משענות העץ המגולפות צבועות זהב.



כורסה של "טורקיז"" src="https://atmagil-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/misc/prev_images/pagemodule/image1/383/1383/380×550.jpg?1169508436" />

"כמובן, שכורסה נוחה צריכה להיות גם אסתטית ולהשתלב בחלל בו היא ממוקמת, שכן השילוב בין פרקטיקה, אסתטיקה וארגונומיה הוא כלל מפתח בריהוט".
כורסה של "טורקיז"

מחיר הנוחות

שזלונג בריפוד עור: מ-2,200 ₪, כורסה קלאסית במבנה מעץ איכותי: החל מ-2,400 ₪, כורסה בריפוד בד כותנה אופנתי: החל מ-1,700 ₪, כורסת טלוויזיה עם הדום נשלף: החל מ-1,600 ₪, כורסת מסג' אורטופדית: החל מ-3,500 ₪, כורסת לובי בסיסית: החל מ-400 ₪.