משלבת אהבות

קלמר כלים שבו מושתלת חתיכת מתכת | צילום: גבעון לוין
קלמר כלים שבו מושתלת חתיכת מתכת | צילום: גבעון לוין

האהבה לאופנה ולטקסטיל, מובילה את המעצבת כרם קמינסקי ליצור גופי תאורה ואקססוריז המשלבים תחומים אלה עם עיצוב מוצר והתוצאה היא קו מוצרים מעניין ומגוון

88 שיתופים | 132 צפיות

תעודת זהות

שם: כרם קמינסקי

מגורים: יפו

לימודים: תואר בעיצוב תעשייתי HIT מכון טכנולוגי חולון

עיסוק: מעצבת מוצר

אתר: http://www.keremkdesign.com/

מעצבת המוצר כרם קמינסקי | צילום: חנה כצנלסון
מעצבת המוצר כרם קמינסקי | צילום: חנה כצנלסון

"תמיד אהבתי גופי תאורה ולכן עסקתי בהם בפרויקט הגמר שלי. זה מה שנתן לי את הפתיח", אומרת כרם קמינסקי (29). ליין גופי התאורה שלה הוצג ביריד צבע טרי האחרון. את ההשתתפות באירוע קמינסקי מגדירה כצעד החשוב ביותר מאז סיום הלימודים לפני כשנה וחצי. "בן הזוג שלי דחף אותי להגיש מועמדות למרות שהרגשתי לא מוכנה. גופי התאורה היו עדיין בשלב סקיצות", היא מוסיפה בחיוך. התברר שהדחיפה הייתה מוצדקת.

מנורה בריטית

קמינסקי גדלה במרכז תל אביב כבת לאם חובבת עיצוב. "אני זוכרת את עצמי כילדה מסתובבת איתה בשוק הפשפשים ונוגעת בחפצים ובהיסטוריה שלהם. זה היה המגע הראשון שלי עם מוצרים". היא סיימה תיכון במגמת קולנוע ונרשמה ללימודים אקדמיים, אך שינתה את דעתה בזמן השירות הצבאי. "שירתי בקריה ושעמם לי נורא. הבנות בלשכה התחילו להתעסק בחרוזים וליצור שרשראות, ומשם נושא העיצוב התגלגל לי בראש". היא התלבטה בין עיצוב אופנה לעיצוב מוצר ולכן נרשמה למכינה. "רציתי לראות אם עיצוב מוצר באמת מדבר אליי. אחרי חצי שנה במכינה הבנתי שזה באמת מעניין אותי ומאז העניין רק הלך והתחזק". עם זאת היא לא נטשה לגמרי את האהבה לאופנה והביאה אותה לידי ביטוי בליין גופי התאורה. "זה התחיל כנושא גדול – גופי תאורה בהשראת עולם האופנה והטקסטיל, והתמקד בכיסויי ראש וכובעים. פיתחתי מספר גופים שכל אחד מהם מתייחס לפן תרבותי אחר בתחום כיסויי הראש – כובעים בריטיים, בורקות וקפוצ'ונים ספורטיביים". במשך הזמן הצטמצמה הסדרה וקמינסקי התמקדה בסדרת הכובעים הבריטיים שקיבלה את השם Shady Lady. כל הגופים מיוצרים מבסיס עץ מייפל מלא. הכובע והזווית שבה הוא מונח קובעים את אופי התאורה.

שרפרף טקסידרמי | צילום: סטודיו כרם קמינסקי
שרפרף טקסידרמי | צילום: סטודיו כרם קמינסקי

הסדרה הנוכחית שקמינסקי עובדת עליה והוצגה גם היא ביריד צבע טרי נקראת Duets. "רציתי ליצור גופי תאורה שקל יותר לייצר מהגופים הקודמים, שבהם יש הרבה עבודת יד, כולל מתיחת האהילים והזרקת סיליקון, שיקר לייצר אם זה לא בכמויות מסחריות", היא מסבירה. הבחירה נפלה על עץ בשתי צורות – גושני ופורניר. "התאהבתי בעץ בפרויקט גמר ורציתי למנף את זה. עלה לי רעיון להשתמש בפורניר כנייר, ובעץ גושני כבסיס שמקבע אותו. חרצתי את הגוף בכל מיני כיוונים וקיפלתי את הפורניר לפי החריצים. בדקתי את הגבולות שלו – מתי הוא נשבר ומתי הוא מרגיש בנוח". יריד צבע טרי חשף את גופי התאורה בפני מעצבים ואדריכלים והגדיל את מספר הלקוחות, לפחות באופן זמני. "זו הייתה קפיצת מדרגה רצינית מבחינת שיווק ומכירות שנתנה למשך כמה חודשים אשליה שיש פרנסה בתחום. במשך חודשיים־שלושה אנשים הגיעו אליי והיו מכירות יפות אבל עכשיו אני צריכה להמשיך למנף את זה. שיווק הוא עקב האכילס של כולנו, ושלי במיוחד".

כדי לעזור לקריירה להתרומם הצטרפה קמינסקי לסטודיו'ס – סטודיו לעיצוב שבו חברים 14 מעצבים בוגרי המכון הטכנולוגי. "כולנו קצת דשדשנו אחרי הלימודים ולא ידענו מה לעשות ולכן החלטנו להתאחד תחת אותה קורת גג. המניע הראשון היה כלכלי כי אף אחד מאיתנו לא יכול להרשות לעצמו סטודיו. חוץ מזה בלימודים היה וייב מיוחד ורצינו להמשיך אותו". המעצבים אמנם אינם מקושרים מבחינה שיווקית בגלל האופי והסגנונות השונים של המוצרים, אך יש שיתוף פעולה, עזרה ופירגון. "אנחנו עובדים יחד ובנפרד – כל אחד עובד על פרויקטים שלו אבל כל הזמן יש הפריה הדדית".

אורות קטנים

במקביל לגופי התאורה קמינסקי מעצבת אקססוריז, ליין שהחל בצמיד ארנק שטרות שעיצבה במסגרת הלימודים. "שאבתי השראה מסרגל מתכת מתקפל", היא משחזרת. "זה סוג של קסם שנוצר במתכת שרציתי להתעסק בו ולאמץ אותו. לצערי הוא לא הבשיל למוצר ורציתי עדיין לעשות משהו עם הטריק הזה שחיבבתי. חשבתי מה יכול לעבוד ועשיתי סקיצה של קלמר כלים, שבו מושתלת חתיכת מתכת. הקלמר הוא הווריאציה המוצרית של הארנק". קמינסקי הציעה לאיילת גל, מעצבת וחברה, לשתף פעולה בפיתוח המוצר והן עובדות עליו און אנד אוף כשנה. "הקלמר עבר כל מיני גלגולים עד שהתקבענו על עור. להפתעתנו גילינו שהוא יודע לעמוד כסטנד כלים על השולחן". המוצר הבא יהיה כנראה ארנק המבוסס על אינפורמציה שהמעצבות למדו מתוך העבודה על הקלמר.

"הצמיד, הקלמר, הארנק וסיכות הפפיון שייכים לקטגוריית אקססוריז שמחברת אותי לאופנה ולטקסטיל. אני אוהבת את העובדה שיש לי מוצרים נגישים, קלים לייצור ובעלי חוש הומור", מסכמת קמינסקי. "מצד שני אני מאמינה שהפרויקט הגדול הבא שלי יהיה גם פרויקט גופי תאורה כי אני נהנית מהעיסוק בתחום ומרגישה שעדיין לא מיציתי אותו. הפפיונים והמוצרים הקטנים פחות מייצגים אותי ואת השאיפות שלי. גופי התאורה מובילים את השם שאני מנסה לבנות לעצמי ויותר מקדמים את המעצבת שאני רוצה להיות".

קלמרים | צילום: גבעון לוין
קלמרים | צילום: גבעון לוין

קצרים

מוטו לעצב דברים שהייתי רוצה לעצמי.

המוצר הראשון שלי תלאתה, חמסה משולשת. היינו צריכים לעצב מזכרת ארץ ישראלית והתלבשתי על החמסה. יצרתי תליון שלוקח את החמסה המסורתית, מכופף לה שתי אצבעות ויוצר חמסה ישראלית חדשה. אין פה אמירה פרובוקטיבית, רק ביטוי הומוריסטי של המנטליות הישראלית.

מעצב מוערך Oki Sato היפני שמעצב תחת המותג Nendo. אני אוהבת את הקווים הנקיים שלו ובאופן כללי מעריכה מעצבים שנוגעים בכל התחומים ועושים עיצוב טוטאלי.

עוד עשר שנים אני מתכננת להיות בסטודיו שלי, תחת השם שלי, עם אנשים שיעשו בשבילי 70 אחוז מהדברים שאני עושה כרגע ומשאירים לי זמן לעשות את מה שאני הכי אוהבת: לעצב ולהתפרנס בכבוד.

טיפ למעצב מתחיל להיצמד לאיש שיווק או להתחתן עם מנהל עסקים.

איפה אפשר להשיג את המוצרים? באתר המעצבת, אסופה, שופרא שרונה.