שידה משחת

השידה מככבת היום בכל חלקי הבית

88 שיתופים | 132 צפיות

על פי שימושיה המגוונים, ניתן היה לחשוב כי השידה היתה כאן מאז ומתמיד, אבל עלעול בדפי ההיסטוריה, מגלה כי השידה היא פריט ריהוט חדש, יחסית. היא נולדה רק בתחילת המאה ה-18, כאשר נגר אלמוני הוסיף לארגז מצעים רגליות והגביה את הפתח. מכאן התפתח הרהיט במהירות, ותוך זמן קצר הופיעו וריאציות שונות ומגוונות. כיום נושאת השידה תפקיד דקורטיבי חשוב, המקנה לחלל אווירה ואופי, מחיה פינות "מתות", ו"סותם" חורים כעורים. כדי שהיא תאריך חיים לאורך זמן מומלץ לנקוט במספר כללי זהירות, ובכל מקרה, לבחור בשידה המתאימה לסגנון השולט בבית – שידות עץ, ראטן או נצרים למראה כפרי, שידות עם חזיתות זכוכית ואלומיניום לאווירה נקייה ושידות ממתכת, נירוסטה ואלומיניום ליצירת סגנון היי-טקי מודרני.

שידה לכל שימוש

לכאורה, אין קשר בין חדרי הבית השונים מבחינת הריהוט והעיצוב שלהם, אולם פריט אחד יימצא כמעט בכולם – השידה. לכל חדר השידה שלו, לכל שידה תפקיד משלה:

שידת החתלה: שידת החתלה היא אחד הפריטים החיוניים בחדרו של תינוק. גובהה הממוצע עומד על 90 ס"מ, עומקה עומד על כ-60 ס"מ לפחות ורוחבה מתחיל מ-100 ס"מ. כל רהיט שקשור לילדים מצריך משנה תוקף בנושא הבטיחות, וכך גם לגבי שידת ההחתלה. לכן יש להקפיד כי היא לא תכיל צבעים רעילים, שהמגירות יכללו מעצור למניעת טריקה, ושהיא תהיה עשויה מעץ מלא או לבוד.

שידות לילה: שידת לילה היא רהיט קטן ופרקטי בחדר השינה. לרוב הן מגיעות במידות ריבועיות, כשהממוצע הוא 50X50X50 ס"מ. החומרים מהם עשויות שידות הלילה מגוונים מאוד – לא רק מעץ מלא כבעבר, אלא גם מעץ לבוד, דוגמת MDF צבוע, שידות מתכת המשולבות במדפי זכוכית, ולנועזים שידות מאלומיניום מתכתי וצונן.

שידת טואלט: חדר שינה קלאסי משלב בתוכו שידת טואלט אלגנטית, שמכונה גם קומודה, ומצוידת במראה. רוב שידות הטואלט עשויות מעץ עם פיתוחים וגילופים, ונושאות גוון עמוק-כהה, אולם קיימות גם שידות עץ וזכוכית חלבית במראה מודרני, ושידות מברזל בעבודת נפחות בגרסה כפרית אותנטית.

שידת טלוויזיה: עם ההיצע הטכנולוגי המרשים, לא פלא ששידות הטלוויזיה של היום מתפתחות ומשתכללות ללא הרף, והמבחר רחב היקף – שידות מעץ מלא, שידות MDF, שידות עם מסגרת מתכת ופלטות זכוכית מחוסמת, שידות מנירוסטה בוהקת או שידות נייחות מבלוקים. למרות המגוון, חשוב לזכור שמכיוון שהסלון הוא חדר עמוס, הכולל פריטים מגוונים, יש לבחור בשידה שתתאים לסגנון הכולל, וש"תדבר" בשפה דומה עם שאר הפריטים בו.



PHOTOS ASAP" src="https://atmagil-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/misc/prev_images/pagemodule/image1/380/1380/________-______________.gif?1155559268" />

"עם ההיצע הטכנולוגי המרשים, לא פלא ששידות הטלוויזיה של היום מתפתחות ומשתכללות ללא הרף, והמבחר רחב היקף."
PHOTOS ASAP

מיקומים, רעיונות ואופנות

רצוי שהמשטח העליון של השידה, כולל שלושת דפנותיה, יהיו מרופדים. כך הריפוד ישמור על השידה מפני יכול להחיות בקלות שידה עייפה ומשומשת, ולכן כדאי לבחור בבד צבעוני ומעוטר, ולהוסיף פונפונים בצדדים ליצירת עניין.

תוספת של ארבעה גלגלים לשידה מכל סוג, תהפוך אותה לפריט אחסון נייד ושימושי. כך, ניתן להזיזה בקלות בעת הצורך. בנוסף לכך, לגלגלים יש ערך עיצובי רב, שכן הם יוצרים מראה דינאמי ואופנתי.

מכיוון שהשידות הן פריט קטן יחסית, הן יכולות להוות "עוגן" עיצובי שימשוך את העין, ולכן הבחירה בהן צריכה להתחשב בנתונים הקיימים של החדר – הגודל, המרחב והגובה – לצד התחשבות אסתטית בנתוני הריהוט והצבעוניות הקיימים.

השידות האופנתיות ביותר כיום עשויות מעץ בגוונים טבעיים ובהירים, בעיקר מייפל ואלון טבעי, שהם עצים בעלי ורידים עדינים שמקנים לחלל מראה מאוורר. גם שידות בגווני וונגה ושוקולד כהים, נפוצות מאוד, ומתאימות בעיקר לחדרים רחבי ידיים.

רענון מבואת הכניסה תתאפשר באמצעות הצבת שידה קטנה עם מספר מגירות ומדפים סגורים בחזיתות ומדף עליון פתוח, עליו ניתן להניח אגרטל עם פרחים רעננים, נרות ריחניים ופסלונים דקורטיביים.

שידת פלסטיק פשוטה עם מגירות שקופות, תהיה שימושית מאוד בחדרי הילדים, העבודה והמטבח. עלותה נמוכה, ניתן לנקותה בקלות, ואפשר לראות את התכולה מבלי לפתוח את המגירות. תוספת שבלונות חביבות, בדוגמת פרחים ועלים, תהפוך את השידה לאישית ומיוחדת.

אם גובה השידה אינו עולה על 50 ס"מ, ואתם מרדפים את המשטח העליון בבד (רצוי עמיד ורחיץ, דוגמת סקאי) -הרווחתם שידה ומושב ברהיט אחד.

המזנון המגושם של סלוני העבר התחלף בשנים האחרונות בריהוט מודולרי ומעוצב, ולכן מומלץ לרכוש מספר שידות קומפקטיות, בעלות סגנון עיצוב דומה, שימוקמו באזורים שונים של הסלון.

בהתאם לסגנון היפני המינימליסטי האופנתי, שידות טלוויזיה רבות מעוצבות בקווים ישרים, ללא פיתוחים מיותרים. הן עשויות מתכת וזכוכית מחוסמת, מתאימות במיוחד לחללים עמוסים, ויוצרות אשליה של חלל מתוחכם.

מחיר הנוחות

שידה לאחסון כלים בפינת האוכל מעץ מלא: כ-7,000 ₪, שידת טלוויזיה משילוב מתכת וזכוכית: כ-4,000 ₪, שידת טלוויזיה ארוכה עם מגירות מעץ: כ-2,500 ₪, שידת החתלה צבועה ומעוטרת: כ-1,800 ₪, שתי שידות לילה מעץ מלא עם מגירות: כ-1,200 ₪, שידת טואלט עם מגירות ומראה בסגנון עתיק: כ-1,500 ₪, שידה ניידת עם מגירות מעץ לבוד בציפוי פורמייקה: כ-350 ₪, שידת פלסטיק שקוף: כ-180 ₪.

14.08.06

(עודכן ב – 17.12.09)