אוכל יווני-ישראלי: ביקור במסעדת אוזריה בשוק לוינסקי

שפית אביבית פריאל אביחי | צילום: דן לב
שפית אביבית פריאל אביחי | צילום: דן לב

מי עומד מאחורי המטבח של מסעדת אוזריה היוונית בשוק לוינסקי ומה המנות המומלצות ביותר בתפריט? טעימה וירטואלית מאגן הים התיכון

88 שיתופים | 132 צפיות

 

במשך שנים ובאופן תמוה כמעט שלא היו מסעדות יווניות בארץ, למעט אולי אולימפיה (או בשמה האחר אולימפוס). אבל לפני כמה שנים כל זה השתנה ואת הארץ שטף ושוטף טרנד של מסעדות וטברנות יווניות, הקולעות בדיוק לחך המקומי, כי אוכל יווני מתאים לנו כמו זיתי קלמטה לגבינת פטה. אוזריה בשוק לוינסקי היא אחת המוצלחות שבהן, והיא מגישה שמחה גדולה בצלחות קטנות ובינוניות. האווירה השוררת במקום הזעיר מידבקת, המוזיקה והקוקטיילים מצוינים והתפריט מציע יופי של מנות רעננות וטובות. על כל אלה אמונות שתיים – השפית אביבית פריאל אביחי ושותפתה אופיר לִמור לאמי.

אביבית פריאל אביחי ואופיר למור לאמי | צילום: אילן סיפרא
אביבית פריאל אביחי ואופיר למור לאמי | צילום: אילן סיפרא

 

אל תתנו לשם לבלבל, בניגוד ל־Ouzeri ביוון, ששם תקבלו כמה מנות קטנות ליד המשקה, באוזריה יש תפריט עשיר ומפורט, הנחלק למנות קטנות, מנות צמחוניות וטבעוניות (אך בלי שמץ של פשרה קולינרית), מנות מהים ומנות בשר. הבסיס נותר איתן ונסמך על מה שיש לשוק לווינסקי, העוטף את אוזריה, להציע ועל השראות מאגן הים התיכון עם פרשנות אישית של פריאל אביחי. "זה מקום שנועד לשמוח ולשמח ולשם אנחנו שואפים", אומרת למור לאמי. "זה לא רק מקום של אוכל טוב, אלא מקום של אווירה".

ההמלצה היא לבוא עם חברים כדי לטעום כמה שיותר מנות, ובכל מקרה, יש כמה תחנות חובה שלא כדאי לפספס. אחת ממנות הדגל היא ארטישוק צלוי בגריל על קרם תירס ופרמזן – מנה כיפית לגמרי; פנכה של צזיקי שעושים פה בדיוק כמו ביוון – סמיך ועז טעם; קרפצ'יו בקר עם זרעי עגבניות, עלעלים וגבינת מנצ'גו היא אולי אחת ממנות הקרפצ'יו הטובות שתטעמו. מדובר בנתחי בשר איכותיים וטריים, בלי תוספות בלסמי או שמן, בלי חיפויים והסחות דעת. פשוט, טרי ומוצלח. ואל תפספסו כל מנה שיש בה קרם שקדים כמו למשל נתחי השייטל שנחו להנאתם על קרם שקדים (המכונה אחו בלנקו), פפריקה מעושנת, פלפלים ובצלים צרובים. יש מנות יצירתיות ומקוריות ויש מנות קלאסיות, כמו צלחת פירות ים טריים, סופלאקי (שצריכים בכלל להגות סובלאקי) פרגיות, סינייה, עלי גפן ממולאים ומוסקה. מה שבטוח הוא שאף מנה לא נופלת בהגדרה של משעמם או סטנדרטי. המושגים האלו פשוט לא מוכרים כאן, באי הקטן והצוהל בפאתי שוק לווינסקי.

מסעדת אוזריה, שוק לוינסקי | צילום: דן לב
מסעדת אוזריה, שוק לוינסקי | צילום: דן לב
מסעדת אוזריה, שוק לוינסקי | צילום: דן לב
מסעדת אוזריה, שוק לוינסקי | צילום: דן לב

 

אוזריה Next door

עם האוכל בא התיאבון, ובנות אוזריה החליטו להתרחב לחלל נוסף בסמוך ולכנותו אוזריה Next door. אמנם הוא בן לאותה משפחה, החולק אותו DNA, אבל מדובר במקום עם אופי משלו. "ב־Next door יש מטבח ברי יותר (מלשון בר), המתבסס על מנות בצלחות קטנות לנשנוש ליד האלכוהול, כמו צלחת דגים מעושנים, מולים, מיני ברוסקטות, הכרובית של אביבית, טרטר בקר, ועוד. חלק מהמנות זהות לאלו של אוזריה וחלק שונות, ובגדול מדובר באוכל של כיף במקום עם וייב שונה ומוזיקה שונה", מסכמת לִמור לאמי. המקום נמצא כעת בהרצה כמה ערבים בשבוע ובמגמת הרחבת שעות הפעילות.

מסעדת אוזריה, שוק לוינסקי | צילום: דן לב
מסעדת אוזריה, שוק לוינסקי | צילום: דן לב

 

אוזריה – מטלון 44, תל אביב
אוזריה Next door – זבולון 25, תל אביב
03-5330899

פורסם במגזין אטמוספירה

מסעדת אוזריה, שוק לוינסקי | צילום: דן לב
מסעדת אוזריה, שוק לוינסקי | צילום: דן לב
מסעדת אוזריה, שוק לוינסקי | צילום: דן לב
מסעדת אוזריה, שוק לוינסקי | צילום: דן לב