5 מסעדות ירושלמיות מומלצות

RoofTop | צילום: עמית גירון
RoofTop | צילום: עמית גירון

המסעדנים הירושלמים נאבקים במתיחות שמלווה את החיים בעיר, אך ממשיכים לפתח תפריטים ייחודים ולהשמיע קול קולינרי משלהם. 5 מסעדות שיוכיחו ששווה להרחיק עד לעיר הבירה כדי לפתוח שולחן

88 שיתופים | 132 צפיות

 

אלומה

מסעדת השף הבשרית שבמלון קראון פלאזה נפתחה לפני פחות מחודשיים וכבר מושכת תשומת לב רבה. מעבר למיקום המיתולוגי ולעיצוב המהודר, הסיבה לכך נעוצה בעומד בראשה – השף מיכאל כץ. כץ עבד במסעדות כוכבי מישלן בבלגיה, לימד בקורדון בלו ונחשב למנטור של אסף גרניט (מחניודה) ושל שפים מפורסמים נוספים. לאלומה, ששמה מתייחס לאלומות האור המאירות את השולחנות, הוא הרכיב תפריט המבוסס על המטבח האירופי הקלאסי בשילוב עם המטבח הישראלי.

"בשבילי מדובר בחזרה לשורשים, למטבח של אבא", הוא מסביר ומתייחס למטבח הבלגי שעליו גדל. מקורות ההשראה הולידו מנות עיליות שמחברות בין ירושלים האותנטית ובריסל האלגנטית כגון מנת גרבלקס פורל עם קרם חזרת ומנגד סרדינים כבושים ואריסה, או קבב דגים ומג'דרה לעומת צלי בשר בבירה וקרוקטים. את האוכל משלימים תפריט יינות בוטיק ישראליים ובר משקאות. במסעדה חדר פרטי ל־16 איש המאובזר בציוד טכנולוגי מתקדם, אך אין ספק שהמקום הטוב ביותר הוא בחוץ, במרפסת המשקיפה לבריכה ולנוף הציורי של העיר.

סלט סביח חם, אלומה | צילום: דניאל לילה
סלט סביח חם, אלומה | צילום: דניאל לילה

המנה הירושלמית שלי: "המנה שהכי מייצגת עבורי את ירושלים היא מנת סלט סביח חם – חציל קלוי, גרגירי חומוס, אריסה, עגבניות, טחינה וביצה עלומה פריכה. הסיבה לכך היא קודם כל כי ירושלים מצטיינת בכמה מהסביחיות הטובות בארץ. הסיבה השנייה היא אישית: כמה ימים לפני הרכבת התפריט אכלתי אצל שף אלירן בוזגלו, שעבד תחתי בקבוצת המסעדות אדום. מיד כשטעמתי את המנה החלטתי שאני רוצה משהו דומה בתפריט. מובן שביקשתי מאלירן את הסכמתו ועשיתי שינויים והתאמות לאופי ולסגנון שלי ושל המסעדה".

שף מיכאל כץ | צילום: דניאל לילה
שף מיכאל כץ | צילום: דניאל לילה

Movida

בלב העיר, ברחוב קינג' ג'ורג', התמקמה שגרירות קולינרית קטנה של ספרד. הקשר הספרדי מתחיל כבר בשם, שכן מובידה נקראת על שם "לה מובידה מדרילניה" (La Movida Madrilena), תנועה תרבותית־חברתית שפרחה במדריד באמצע שנות ה־70 לאחר עידן פרנקו. התנועה חרתה על דגלה ערכים של חירות, נהנתנות, דמוקרטיה ואהבה, וקריאת הקרב שלה הייתה Madrid nunca duerme – "מדריד לעולם אינה ישנה". ברוח זו, עוצב החלל בסגנון תעשייתי צעיר ובגוני אדום חמים. על התפריט חתום השף קובי קטני, שהפך מנות מסורתיות מהמטבח הספרדי למנות שף המתאימות לחך הישראלי.

כמו במדריד לב התפריט הוא הטאפאס, מנות ראשונות קטנות ועזות טעם שמתאימות ליין, בירה וקאווה. הפאייה הספרדית המפורסמת מובילה את רשימת הקומידה – אוכל בספרדית, ואחריה מגיעים דגים טריים משוק מחנה יהודה ונתחי בשר איכותיים. מכיוון שבלי קינוח אי אפשר, מומלץ לא לוותר על צ'ורוס ברוטב שוקולד חם. מדי פעם מתקיימות במקום הופעות חיות שמושכות אורחים גם מחוץ לעיר.

Movida | צילום: דניאל לילה
Movida | צילום: דניאל לילה
אלמדובר, Movida | צילום: דניאל לילה
אלמדובר, Movida | צילום: דניאל לילה

המנה הירושלמית שלי: "המנה שהכי מייצגת את ירושלים וגם אותי באופן אישי כירושלמי היא אלמודובר – פלפלים קלויים וסרדינים כבושים בשמן זית ספרדי. בכל יום מחדש המנה הזו מחזירה אותי לילדות, כשאני מסתובב בשוק מחנה יהודה ובוחר את הסרדינים הטריים ביותר ואת הפלפלים הכי יפים".

שף קובי קטני | צילום: אור זהבי
שף קובי קטני | צילום: אור זהבי

 

RoofTop

עשרה קבין של נוף ירדו על ירושלים ותשעה מהם לקחה מסעדת RoofTop שבגג מלון ממילא. כבר בכניסה נשמע בליל של שפות, שכן זהו המקום בה"א הידיעה לצפות ממנו על העיר. תיירים וישראלים כאחד יודעים זאת ונוהרים לכאן במיוחד בשעת השקיעה, כאשר חומות העיר, מגדל דוד והדורמיציון נצבעים בגוני זהב. השף קובי בכר לא מספיק ליהנות מהמראות, שכן מתוקף תפקידו כאחראי לכל המזון והמשקאות במלון, הוא עסוק בהובלת צוות של 60 טבחים.

בכר עבד במשך שמונה שנים במול ים, שנחשבה למסעדה הטובה בישראל, והשתלם במסעדות בעלות כוכבי מישלן כגון Maison Lameloise ו־Alinea. במסעדת RoofTop הוא הרכיב תפריט ישראלי־ירושלמי שרגלו האחת נטועה בשוק מחנה יהודה והשנייה במטבחי צרפת ואיטליה הקלאסיים. כאשר מצרפים לכך טכניקות בישול מתקדמות ופרזנטציות עתירות דמיון, התוצאה היא אמנות של ממש. ארוחת ערב במסעדה על רקע הפנורמה הירושלמית היא חוויה בלתי נשכחת. לדייט רומנטי אפשר להזמין פוקאצ'ה וכוס יין, ואת הנוף מקבלים בחינם.

RoofTop | צילום: עמית גירון
RoofTop | צילום: עמית גירון

המנה הירושלמית שלי: "מח עצם וברולה ארטישוק ירושלמי זו המנה שמייצגת עבורי את ירושלים. יש בה תמהיל מושלם של מקומי ועולמי: המטבח היהודי והירושלמי בפרט שמנצל כל נתח בשר, הארטישוק הירושלמי מהמטבח הלדינו־ספרדי, פטריות בארומת היערות שמקיפים את העיר ומנגד השימוש בכמהין ובקברנה, שמעניקים נגיעה ממטבחים בינלאומיים".

שף קובי בכר | צילום: בן יוסטר
שף קובי בכר | צילום: בן יוסטר

 

מדיטה

מדיטה מייצגת את הדור החדש של השפים הירושלמים, שפורץ דרך, מעז ומייצר מתוך שלל חוויות וטעמים את המטבח המקומי החדש. המסעדה, שנמצאת במתחם בית הנציב, היא יוזמה של השף מוטי אוחנה, בוגר בית הספר לבישול קורדון בלו שהתמחה במסעדות גורמה באוסטרליה ובצ'אקרה, מוסד ירושלמי ותיק ומוערך. לאחר שצבר ניסיון במסעדת "החצר" שלו, שנמצאת גם היא בירושלים, החליטו אוחנה ושותפו משה כהן לפתוח ביסטרו כשר שייצג את המזרח התיכון החדש.

התפריט של מדיטה נשען על טכניקות בישול מסורתיות ועל חומרי גלם משוק מחנה יהודה ושואב השראה מתבשילים ביתיים כגון קציצות דגים בחריימה וקדרת בקר וירקות שורש. מצד שני אוחנה אינו מהסס לתבל את הירושלמיות בטעמים בינלאומיים על ידי שימוש בחומרי גלם שנמצאים בשימוש במטבחי אירופה והמזרח הרחוק. מדיטה מתאימה לכל הזדמנות, מארוחה זוגית ועד התכנסות משפחתית מורחבת. חלל נפרד סולידי ואלגנטי מותאם לאירועים עד 110 אורחים.

מדיטה | צילום: דניאל לילה
מדיטה | צילום: דניאל לילה
פוקצ'ה שוק, מדיטה | צילום: יח"צ
פוקצ'ה שוק, מדיטה | צילום: יח"צ

המנה הירושלמית שלי: "פוקאצ'ה שוק מאפיינת עבורי את שוק מחנה יהודה התוסס, הססגוני, הריחני והעשיר בחומרי גלם מיוחדים. על הבצק מונחים שקדי עגל, גלדי בצל, סלט עגבניות בעמבה, ממרח לימונים כבושים וסלט של עלי פטרוזיליה ופלפל חריף שיוצרים מנה, צבעונית ומלאה טעמים ממש כמו ירושלים".

שף מוטי אוחנה | צילום: יח"צ
שף מוטי אוחנה | צילום: יח"צ

 

 

פאלאס

מאז פתיחתו לפני כשנתיים נחשב מלון וולדורף אסטוריה ליוקרתי שבמלונות ירושלים. המלון הבינלאומי נבנה על יסודות מלון פאלאס, מוסד שחקוק בהיסטוריה של העיר, בתהליך שארך שש שנים ובהשקעה של כ־150 מיליון דולר. מסעדת פאלאס מובילה את הפן הקולינרי של המלון ומתחרה בחדשנותה וברמתה במסעדות שף בכל הארץ. השף איציק מזרחי ברק, הנושא בתואר השף הראשי של המלון, שימש במשך שנים רבות שף ראשי במלונות יוקרה בישראל ויצא להשתלמויות במסעדות מפורסמות בכל העולם כגוןLe Bernardin  בניו יורק ו־L’Atelier de Joel Robuchon בפריז.

פאלאס עבורו היא ראי של ירושלים ובד בבד מסעדה עילית השואבת השראה מבירות קולינריה עולמיות. התפריט משקף זאת ומתבסס על חומר גלם איכותיים ומקומיים ועל השפעות מהמטבח הצרפתי וממטבחי הים התיכון בפרשנות מודרנית. שירות מקצועי ועיצוב יוקרתי תומכים בפן הגסטרונומי ומתחברים לכלל חוויית בילוי אלגנטית, חגיגית וכשרה.

פאלאס | צילום: שקרה בביקה
פאלאס | צילום: שקרה בביקה
וולדורף אסטוריה, פאלאס | צילום: שרקה בביקה
וולדורף אסטוריה, פאלאס | צילום: שרקה בביקה

המנה הירושלמית שלי: "'שבעת המינים', מנה שיצרתי במיוחד לתחרות הבינלאומית Taste of Waldorf Astoria, מייצגת עבורי את ירושלים יותר מכל. יש בה פילה דג דניס, עשבי תיבול, רימונים וקרם טחינה – המרכיבים הטובים ביותר שישראל יכולה להציע, וירושלים היא הלב הפועם של ישראל. המנה עוררה עניין בתחרות וזיכתה אותי בשבחים מהשפים הטובים והמוכרים בעולם".

שף איציק מזרחי | צילום: שרקה בביקה
שף איציק מזרחי | צילום: שרקה בביקה