או ד׳תה: קוקטייל קיצי מרענן

| מאת: אבירם כץ, אורון לרנר פרנץ' 57

המיקסולוג אורון לרנר רקח עבורכם קוקטייל פירותי מיוחד, על בסיס ברנדי תות עץ, ליים, אננס וסירופ אגוזי לוז. חלק מסדרת קוקטיילים ברוח טרנד הפארם טו טייבל

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2017/05/sizes/sarit_goffen-2127_H_wo_680_382.jpg
או ד׳תה (בצרפתית: תזקיק קיץ) | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

 

טרנד ה-Farm to Table לא נעצר בצלחות וכעת מאיים לכבוש גם את הכוסות. אם פעם כל מה שרצינו היה לשתות כמו ששותים בחו"ל והתלהבנו ממיני מחיות פרי ותמציות טעם שאינן על טהרת החומרים הטבעיים, היום כל בר שמכבד עצמו מתהדר בקשר אינטימי עם חקלאים ומגדלים ומשוויץ בתמציות וסירופים ארטיזנליים הנרקחים בידי המיקסולוגים עצמם מחומרי גלם טריים ומקומיים. הם מלקטים עשבי בר פראיים ומבקרים חקלאים ומגדלים, וכך מוצאים את דרכם אל כוסות המשקאות שלנו הבזיליקום, הזעתר, המרווה, השקדים הירוקים והסלרי. הם משמשים בצורתם הטרייה או נקצצים, מיובשים ונכתשים והופכים לאבקות, לסירופים ולתערובות תבלינים ייחודיות שמאפשרות למיקסולוגים להגיש משקאות עם טביעת אצבע אישית ומקומית באמת.

לארוחה היישר מהשדה של השף רן שמואלי
המדריך השלם להזמנת ירקות עד הבית

 

או ד׳תה (בצרפתית: תזקיק קיץ)

אורון לרנר, פרנץ׳ 57

החומרים

45 מ״ל ברנדי תות עץ, עליית הגג
10 מ״ל או דה וי דה טנג׳רין, יוליוס
20 מ״ל מיץ ליים
20 מ״ל מיץ אננס (מאננס טרי שנסחט במסחטת פירות קשים, או מיץ מיובא איכותי)
15 מ״ל סירופ אגוזי לוז קלופים
זילוף ביטרס אפרסק (בחנויות משקאות מתמחות)

להגשה ועיטור
תותי עץ, קוביות אננס, אגוזי לוז, עלי נענע טריים

 

אופן ההכנה

1. לנער את כל המרכיבים בשייקר עם קרח.

הגשה
1. לסנן לתוך כוס היי בול

2. להוסיף לכוס תותי עץ טריים, קוביות אננס ועלי נענע.

 

ספייקט סטרוברי שייק: קוקטייל עוקצני ומתקתק
גרין ארמי: קוקטייל תבלינים ושקדים

סירופ אגוזי לוז

החומרים

100 גרם אגוזי לוז קלויים
1 ליטר מים
1 קילו סוכר

אופן ההכנה

1. טוחנים במעבד מזון את אגוזי הלוז.

2. מכניסים את האגוזים הטחונים, המים והסוכר לסיר.

3. מבשלים על אש בינונית כ־20־15 דקות עד להמסה מלאה של הסוכר.

4. מצננים את הסירופ. אפשר לשמור אותו בקירור למשך כחצי שנה ולהשתמש לאפייה.

או ד׳תה (בצרפתית: תזקיק קיץ) | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

או ד׳תה (בצרפתית: תזקיק קיץ) | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

כוסות: ארקוסטיל אקספרס – מילניום

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 0f00216a3828e at 04:57:01