איך ללכת לקוסמטיקאית בלי שהביטחון העצמי שלך יתערער?

צילום מסך מתוך הסרט "אל תתעסקו עם הזוהן"
צילום מסך מתוך הסרט "אל תתעסקו עם הזוהן"

המטרה: לא לתת לביקורת של הקוסמטיקאית לנפץ לך את האגו. האמצעים: לשנות גישה וליהנות משעווה. מדור הוראות הפעלה יצא לטפח את העור ועל הדרך גם את הנשמה

88 שיתופים | 132 צפיות

כשסימון דה בובואר אמרה "את לא נולדת אישה, את נעשית אישה" היא בטח לא התכוונה לביקור החודשי אצל הקוסמטיקאית והמני־פדי. או שאולי כן? זה יכול לקרות אצל הקוסמטיקאית, הספר ואפילו המניקוריסטית – הערה אחת שנזרקת לחלל האוויר ומחרבת יום שלם. החל מ"אני רואה שלא ביקרת אצלנו הרבה זמן" ועד ל"את יודעת שיש לך עור פנים ממש שומני, נכון?". לפעמים אפילו לא צריך מילים, מספיק מבט אחד, עמוק וחודר, שכולו אומר "אל אלוהים, מי נתן לך רשות לצאת מהבית עם הנקבוביות האלה?".

עוד הוראות הפעלה:
איך מתמודדים עם האזור האפור של ההטרדות המיניות?
איך תפסיקי לריב עם אמא שלך?
איך לשרוד פגישת מחזור?

"בדיוק כמו ששואלים תינוקות איך פרה עושה – אנחנו גם שואלים איך אישה יפה עושה, וכל מי שתשאלי אותה תדע לענות לך בדיוק איך היא צריכה להיראות", אומרת הפסיכולוגית הקלינית אורה ברקן. "בתור נשים אנחנו מפנימות חזק את הציוויים החברתיים של מה זה להיות יפה. והזירה הספציפית הזו, של הטיפולים, מבליטה את העניין".

זו הסיבה שהופכת את ההערות האלה למיני־טראומות? כי אנחנו נתקלות בביקורת גם במקומות אחרים, לא רק אצל הקוסמטיקאית.
"העניין הוא המפגש של הביקורת החיצונית והביקורת הפנימית, ואז עולה התחושה שהרבה נשים מסתובבות איתה, התחושה של לא מספיק – לא מספיק טובה, לא מספיק יפה".

בעצם התחושה שאנחנו נתונות לביקורת היא משהו שאנחנו משליכות מעצמנו.
"קודם כל – כן. אם מגיעה מישהי שכל הערך שלה מבוסס על איך שהיא נראית, אז היא תהיה נורא רגישה לכל ההערות האלה. אבל זו אישה שתמצא בקלות את הפגמים שלה גם כשהיא תסתכל על עצמה במראה, בלי קוסמטיקאית".

אז איך מונעים מהביקורת הפנימית להשתלט על התחושה?
"אפשר להסתכל על הטיפול כסוג של פינוק, זמן איכות שאת מעניקה לעצמך. דווקא בתוך המקום שהוא אולי מכאיב – כי וואלה, זה לא באמת כיף כשמורטים שפם או גבות – יש אפשרות למשהו מטפח, אינטימי ונעים".

"את נורא חשופה בטיפול קוסמטי. את כאילו מקלפת את עצמך פיזית אבל בעצם גם מתקלפת נפשית"

 

שרון אנקווה, המוכרת יותר בשם שרומבה, היא הבעלים של מכון קוסמטיקה וליין איפור הנושא את שמה, ומחזיקה בגישה שונה לחלוטין. "תמיד אמרתי לעצמי שכשלי יהיה מקום משלי לא תהיה בו שיפוטיות. זה דבר שעשה לי רע מאז שאני ילדה והחוויות שלי היו מאוד קשות. את הולכת לשעווה אז מסתכלים לך על הבטן ושואלים 'את בהיריון? ילדת כבר?'. את נורא חשופה בטיפול קוסמטי. אם זה בטיפול פנים – את בלי איפור, אם בטיפול ציפורניים – אז רואים את כל הלכלוך. את כאילו מקלפת את עצמך פיזית אבל בעצם גם מתקלפת נפשית".

מצד שני – הרבה נשים מספרות שרק על הקוסמטיקאית שלהן הן יכולות לסמוך.

"זה סוג של מלכוד 22. אם את באה והקוסמטיקאית אומרת לך 'תגידי לי, מה זו הפיגמנטציה הזו?', אז היא כאילו ירדה עלייך אבל גם פתרה לך את הבעיה. יש נשים שמסכימות לזה, כי הן לוקחות בחשבון שאולי הן יחטפו על הראש אבל יצאו עם פנים נקיות ולק מהמם. אני לא עובדת ככה, ויש פרנסה גם בלהיות כנה בלי להיכנס באף אחת".

צילום מסך מתוך הסרט "אל תתעסקו עם הזוהן"
צילום מסך מתוך הסרט "אל תתעסקו עם הזוהן"

כך לא תיתני להערות של הקוסמטיקאית להרוס לך את היום

1. קודם כל תסתכלי פנימה: את כנראה מייחסת את הביקורת העצמית שלך לקוסמטיקאית. שחררי.

2. פאן לי במקסימום: שני גישה והפכי את הזמן אצל במספרה או במכון הביוטי לזמן איכות שלך עם עצמך.

3. שיחת בנות: הפגישה עם הקוסמטיקאית היא לא רק מקום להתקלף בו מאיפור אלא גם מקום להתקלף בו מצרות היומיום.

4. קבלה עצמית זה הכי יפה לך: גלי חמלה בריאה כלפי עצמך, הביני שרוב הסיכויים שאף אחד לא באמת נחרד מהגבות שלך וזכרי שכולנו כלואות במטריקס של מודל היופי. את בסדר.