מתכונים לפסח: כרוב ממולא בבשר טלה עם פטנט סודי של השף ארז קומרובסקי

כרוב שלם ממולא בטלה ואורז של ארז קומרובסקי | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי, הפקה: גלי וולוצקי
כרוב שלם ממולא בטלה ואורז של ארז קומרובסקי | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי, הפקה: גלי וולוצקי

תשכחו מכרוב ממולא סטנדרטי, השף ארז קומרובסקי עם השיטה שגם תחסוך לכן זמן הכנה יקר וגם תהפוך את המנה שלכן להכי יפה ומרשימה על שולחן ליל הסדר. האורחים לא יפסיקו להתלהב, באחריות

88 שיתופים | 132 צפיות

 

במקום למלא את הכרוב עלה־עלה, מכינים עוגת כרוב משגעת ומגישים אותה שלמה כפי שהיא בסיר רחב שוליים. הרווחתם גם חיסכון בזמן וגם וואו מהאורחים.

החומרים ל10־8 מנות |   בינוני | בשרי

 

עוד מתכונים שישדרגו לכן את פסח:
סלט שום ירוק ועלי זעתר של ארז קומרובסקי
סלט תרד טורקי ופומלה הכי טעים שיש

תבשיל בשר ראש עם מנגולד ואפונת גינה

החומרים
1 כרוב מלפוף (כרוב ערבי גדול) או כרוב
ירוק רגיל
2 כוסות אורז עגול
½1 כוסות בצל קצוץ
½ כוס שמן זית עדין
½ קילו בשר טלה טחון גס טרי
½ כוס עלי נענע מופרדים וקצוצים
1 כף בהרט לבנוני
מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
1 כוס צימוקים ירוקים מאורכים (צימוקים פרסיים)
1 ראש שומר חצוי
2 גבעולי סלרי חתוך לקוביות של 1 ס"מ
2 בצלים גדולים פרוסים
3־2 כוסות ציר עוף חם

אופן ההכנה

1. מרוקנים את הכרוב מצידו התחתון, משאירים שכבה דקה יחסית אך יציבה של עלים (את עלי הכרוב שמוציאים שומרים בצד).
2. משרים את האורז במים רותחים למשך כחצי שעה, עד שהמים מגיעים לטמפרטורת החדר.
3. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד השחמה.
4. מסננים את האורז ומערבבים עם הבצל המטוגן, הבשר, עלי הנענע, הבהרט, המלח והפלפל. 5. מוסיפים את הצימוקים.
6. ממלאים את הכרוב במילוי האורז והבשר.
7. בסיר גדול ושטוח מטגנים במעט שמן זית את השומר, הסלרי והבצלים הפרוסים למשך מספר דקות.
8. מניחים מעל הירקות המטוגנים את הכרוב הממולא, מצפים ומניחים מסביבו את עלי הכרוב שהוצאו ממנו קודם לכן.
9. מוסיפים מעט ציר עוף חם ובוזקים מלח ופלפל.
10. מכסים במכסה ומבשלים כשעה.
11. מכניסים לתנור לכשעה וחצי נוספות בטמפרטורה של 160 מעלות.
12. מגישים עם יוגורט עיזים.

 

כרוב שלם ממולא בטלה ואורז של ארז קומרובסקי | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי, הפקה: גלי וולוצקי
כרוב שלם ממולא בטלה ואורז של ארז קומרובסקי | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי, הפקה: גלי וולוצקי