חמין טבעוני ים-תיכוני

חמין טבעוני ים תיכוני | צילום: בן יוסטר
חמין טבעוני ים תיכוני | צילום: בן יוסטר

עכשיו זה רשמי: טבעונים נהנים יותר. קבלו חמין טבעוני עשיר בטעמים שישאיר אתכם כבדים ומרוצים - מתכון של אורי שביט, בעלת הבלוג "טבעוניות נהנות יותר"

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל־4־6 מנות

שמן זית לטיגון

1 בצל סגול גדול חצוי ופרוס

1 בצל לבן גדול חצוי ופרוס

5 שיני שום מעוכות

4־5 עלי מרווה טריים

2 כפות סילאן טבעי (ללא סוכר)

2 כפות חומץ בלסמי

3־4 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות עבות

2־3 בטטות חתוכות לפרוסות עבות

2 גזרים חתוכים לפרוסות עבות

15 ענבים אדומים גדולים מזן סקרלוטה

1/2 כוס תערובת צימוקים שונים

עלים מ־4־5 ענפי תימין טריים

2־3 עלי דפנה

1 חופן גדול של אגוזי קשיו או שקדים (לא חובה)

½1 כוסות חיטה ירוקה (פריקי) שטופה היטב (אפשר להשרות במשך שעה) ומסוננת

½1 כוסות שעועית שחורה מושרית במי ברז במשך לילה (8 שעות לפחות) ומסוננת

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

1. מחממים שמן זית בסיר כבד שמתאים גם לתנור. מאדים את הבצלים, השום והמרווה במשך 5 דקות.

2. מערבבים היטב את הסילאן, הבלסמי ו־1/4 כוס מים ויוצקים לסיר. ממשיכים לאדות במשך 5 דקות נוספות עד שהבצלים מתרככים ומשחימים. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, הבטטות והגזרים, מערבבים וממשיכים לאדות במשך 5 דקות נוספות.

3. מוסיפים לסיר את הענבים, הצימוקים, התימין ועלי הדפנה ומערבבים. אפשר להוסיף את אגוזי הקשיו או השקדים.

4. משטחים את הפריקי והשעועית על הירקות והפירות שבסיר. מתבלים במלח ובפלפל, יוצקים מים עד לכיסוי ומרתיחים.

5. מסירים את הסיר מהאש ומכסים. מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל־100 מעלות למשך לילה (8 שעות לפחות). אפשר להוסיף מעט נוזלים במהלך הבישול.

מילה מהשפית אורי שביט: "במקום ענבים אפשר להוסיף פלחי אגסים בשלים או קוביות אפרסמון. במקום חיטה ירוקה אפשר להוסיף חיטה רגילה ולתבלה ב־1/2 כפית פפריקה מעושנת. במקום לילה בתנור אפשר להכין את החמין על פלטה או על להבה מינימלית במשך 4 שעות"